Evenimente

#eveniment simfonic #ipr simfonic #concert caritabil

Premiera in Romania: Eveniment simfonic fara precedent, pentru o fapta buna

Artisti din Banat, cunoscuti la nivel national, creeaza un moment artistic unic si fara precedent, pentru o fapta buna.

 

Pe 12 septembrie, in noul Centru Civic din Resita, peste 25 de artisti din Banat colaboreaza pentru IPR Simfonic, un proiect muzical inedit, realizat pentru prima data in Romania, care ii reuneste pe Implant pentru refuz (IPR) – trupa de rock alternativ din Timisoara si Tymes Orchestra - orchestra independenta, coordonata de Tribul Artistic, formata din instrumentisti ai Operei Nationale Timisoara si ai Filarmonicii Banatul. Intrarea la eveniment este gratuita, rezervarea locului se face online pe iabilet.ro.

IPR Simfonic ii mai aduce in proiect si pe Gabriel Almasi (aranjor), doctor in muzica (Teoria instrumentelor electronice) si profesor in cadrul Facultatii de Muzica si Teatru al Universitatii de Vest, iar la concertul de pe 12 septembrie vor fi prezenti si alti invitati ai trupei.

Evenimentul marcheaza finalizarea lucrarilor de modernizare din centrul orasului Resita si propune participantilor un moment prin care pot sa isi arate solidaritatea fata de Clinica Nera, prima clinica de recuperare oncologica din Romania, care e in plina campanie de strangere de fonduri.

„Suntem alaturi de prietenii nostri de la Clinica Nera, care au obtinut o finatare de la Uniunea Europeana de 70% din valoarea proiectului. Pentru ceilalti 30% suntem toti responsabili, cetatenii si companiile care pot sprijini financiar ceea ce va fi singura clinica de recuperare oncologica din tara. Sunt bucuros ca vom avea in noul centru al Resitei un concert unic si special, asa cum este si orasul nostru, pe care impreuna il reconstruim si aratam tuturor ca se poate lucra temeinic la revitalizare urbana”, a declarat Ioan Popa, primar al orasului Resita.

La fata locului va exista o urna pentru donatii, toti participantii fiind incurajati sa doneze orice suma, pentru a fi parte din unul dintre cele mai utile proiecte in sanatate din Banat.

Implant pentru Refuz

IPR e una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din tara si a luat nastere in anul 1995, in urma intalnirii mai multor timisoreni la mare, in Costinesti. Artistii Octavian „Vita” Horvath – voce, Valentin „Freaky” Popescu – chitara si voce, Razvan „Meshu” Nicov – chitara, Alexandru Hera – tobe si Stefan „Pista” Czifrak – chitara bass au impreuna 8 albume la activ iar pe cel mai recent dintre acestea, Subradar, lansat in 2019, au avut colaborari cu diversi muzicieni romani, generand piese care au fost difuzate la cele mai mari radiouri din tara.

In 2020 urmau sa sarbatoreasca 25 de ani de activitate intensa iar, in urma planurilor anulate in contextul pandemiei, a luat nastere proiectul IPR Simfonic.

„Suntem incantati si emotionati de faptul ca acest proiect muzical se intampla. Ne dorim de multi ani sa construim IPR Simfonic si cine ar fi crezut ca asta se va intampla in cel mai dificil an din punct de vedere al evenimentelor culturale. E cel mai frumos mod in care puteam sarbatori cei 25 de ani de prezenta pe scena”, transmite Octavian „Vita” Horvath, liderul trupei IPR.

Tymes Orchestra

Cel mai recent proiect lansat de Asociatia Tribul Artistic aduna pe aceeasi scena 21 de muzicieni timisoreni, devenind orchestra camerala ce pozitioneaza orasul sub nota armoniei.

Tymes Orchestra aduna, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experienta din cadrul orchestrelor deja cunoscute in urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Nationale Romane din Timisoara si Filarmonica „Banatul”. Acestora li se alatura elevi si studenti, avand astfel oportunitatea de a concerta alaturi de o orchestra de coarde in fata publicului meloman.

Accesul la eveniment este gratuit, cu rezervare prealabila pe iabilet.ro. Locurile sunt limitate, organizatorii pun la dispozitia publicului masti de protectie si dezinfectant la intrarea in perimetru, iar purtarea mastii este obligatorie pe toata durata sederii la eveniment.

IPR Simfonic este un eveniment organizat de Primaria Resita si produs de BMagency.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea