Evenimente

# expozitia itineranta neonlitic #NeoNlitic #expozitia NeoNlitic

Poti vizita in continuare expozitia itineranta NeoNlitic

Expozitia itineranta NeoNlitic a avut peste 150 de vizitatori care au trecut pragul expozitiei in seara vernisajului. Daca nu ai apucat sa o vizitezi, inca mai ai timp. Expozitia este deschisa publicului larg pana pa 29 mai.

Expozitia NeoNlitic, organizata de atelierul Wood Be Nice in Timisoara, la Casa Artelor – Galeria Subterana (Strada Augustin Pacha nr. 8), mai poate fi vizitata pana pe 29 mai, in mod gratuit, de marti pana vineri, intre orele 11:00 – 19:00 si sambata, intre orele 15:00 – 19:00.

Proiectul NeoNlitic a avut ca misiune sustinerea si promovarea productiei artistice, prin valorificarea patrimoniului cultural comun si reinterpretarea esteticii culturilor Cucuteni si Hamangia.

Din luna august 2018, s-au efectuat doua documentari pe teren si intalniri de lucru si 3 workshopuri deschise publicului in care au fost prezentare rezultatele cercetarii iar un colectiv de 15 artisti au realizat 30 de lucrari inspirate din motivele estetice ale culturilor neolitice: instalatii luminoase, sculpturi din lemn, rasina, metal, textil, pictura, ceramica, animatie si video mapping.

Pana acum, sute de iubitori de arta au vizitat expozitiile de la Bucuresti, la Institutul Cultural Roman si la Brasov, la Visssual.

NeoNlitic i-a adus impreuna pe artistii Daniel Loagar si Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice si initiatorii proiectului NeoNlitic), Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR) si este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul vizual si fondatoare a proiectelor Revista Atelierul si Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs.

Credit foto: Daliana Iacobescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea