Evenimente

# runde # pianisti #piano battle #spectacol

PIANO BATTLE - doi pianisti celebri se lupta pe scena Teatrului National! Cine va castiga?

Nu in fiecare zi ai ocazia sa asisti la o batalie pe care-o ti-o doresti interminabila. Nu in fiecare zi ai ocazia sa asculti o interpretare live de exceptie a operelor lui Chopin sau Liszt si cu siguranta nu in fiecare zi vei vedea doi interpreti internationali care lupta pe scena si pentru care unicul premiu este sa te cucereasca. Pe 8 octombrie 2018, pianistii Andreas Kern si Paul Cibis se vor duela la Teatrul National din Bucuresti intr-un spectacol-concert inedit, numit PIANO BATTLE- Andreas vs Paul.

 

Cine este cel mai bun pianist?

Aceasta este provocarea pe care publicul trebuie sa o rezolve cu ajutorul urechilor, ochilor si inimii. PIANO BATTLE-Andreas vs Paul reprezinta un spectacol-concert ce pune reflectoarele pe doi pianisti rivali, foarte diferiti din multe puncte de vedere, dar la fel de puternici si competenti, care se intrec pentru a castiga afectiunea publicului, avand stiluri, tehnici si personalitati artistice diferite. in aceasta batalie unica, stilurile antagoniste ale celor doi pianisti sunt asmutite unul impotriva celuilalt. Pe parcurs sunt incalcate multe norme si conventii ale concertelor clasice, pe masura ce acesti doi artisti, inarmati cu sarm si indrazneala, depasesc limitele si exploreaza noi teritorii, prezentand-va lucruri de care nu aveti parte in cadrul concertelor clasice, pastrand in totalitate frumusetea muzicii clasice in sine. Repertoriul este larg, de la Schubert si Chopin la Scriabin si Ligeti. Fideli originilor lor, pianistii abordeaza provocarea cu virtuozitate si energie. Chopin, Liszt, Rachmaninov si Scriabin? Nicio problema. Degetele vor zbura pe clape, iar publicul va vedea de ce sunt capabili cei doi artisti. Dar puterea si viteza nu inseamna totul – tonul, frazarea si nuantele de finete sunt si ele ingrediente importante pentru o prestatie convingatoare. Va functiona cu Schubert, Brahms sau Debussy, sau sunt alegeri prea comode? E la ordinea zilei sa experimentezi, sa fii cutezator, contemporan si sportiv. Cine poate canta la pian si juca ping-pong in acelasi timp? si cine poate improviza mai bine? Publicul va sti. Acest spectacol de 90 de minute nu se rezuma doar la cantatul la pian, ci abordeaza cuvinte, idei si stiluri individuale. Cine are poantele cele mai bune? Care este cel inovator si glumet ? Dupa cum va descoperi si publicul, cheia succesului este atitudinea potrivita, comunicarea eficienta si executia la momentul oportun. Cei doi artisti merg chiar pana la a improviza spontan piese cerute de auditoriu.

Tu vei fi juriul

in acest spectacol, dvs. sunteti arbitrii! Toti spectatorii sunt invitati sa voteze asupra prestatiilor pianistilor, alegand, in cele din urma, un castigator. Iar implicarea dvs. in concert s-ar putea sa nu se opreasca aici... in cadrul concertelor traditionale de muzica clasica, publicul se afla intr-o pozitie pasiva – privind prestatia si ascultand muzica fara a interactiona cu artistii. Dar, in cadrul PIANO BATTLE, membrii auditoriului joaca un rol activ, intr-un mod ce imbunatateste atat experienta muzicala, cat si factorul distractie. De la inceput, un lucru este clar: cand doi pianisti au o infruntare, pentru public este desfatare. La finalul fiecarei runde, toti spectatorii sunt invitati sa voteze asupra prestatiilor celor doi – si, in cele din urma, sa aleaga un castigator.

PIANO BATTLE este un concept original, creat initial pentru Festivalul Orasului Hong Kong, care umple salile de concerte si salile festivalurilor de renume din Asia, Europa si America de Nord.

Andreas Kern

Nascut in Africa de Sud, Andreas Kern a studiat pianul in Cologne si Berlin cu Günter Ludwig and Pascal Devoyon. Ca solist si interpret intr-o orchestra, el a concertat in Europa, Canada, Hong Kong, China, Japonia, India si Africa de Sud. Om de televiziune si muzician rebel, Andreas a incercat mereu sa prezinte muzica clasica in maniere cat mai neconventionale. De la asocieri cu teatrul sau dansul, Andreas a atras astfel foarte multi tineri la spectacolele sale.

Paul Cibis

Studiind in Hanover, Berlin si Londra, Paul Cibis este o prezenta internationala, performand deja pe cinci continente. Paul a fost invitat sa cante la festivaluri internationale in Regatul Unit, Germania, SUA, Africa de Sud, China, Taiwan, Australia sau Noua Zeelanda. Pe langa numeroasele concerte pe care le-a sustinut, el a facut participat si la foarte multe emisuni radio si TV din intreaga lume, precum sunt posturile BBC, WDR, 3Sat, ORB, HR, RTHK sau CCTV. Printre numeroasele albume pe care si le-a lansart Paul face parte si o colectie de studii la pian apartinand lui Berlioz, Faure si Debussy, in colaborare cu mezzo-soprana Barbara Senator. Ultimul sau album cuprinde o serie de interpretari solo ale lucrarilor compozitorului taiwanez Kai-nan Huang.

Paul a fost implicat si in productii de film, compunand muzica pentru o serie de scurt-metraje, precum si pentru documentarul premiat la multe festivaluri internationale de film, Pianomania.

Biletele pentru concertul Piano Battle de la Teatrul National din Bucuresti, de pe 8 octombrie 2018, pot fi achizitionate din reteaua Eventim sau online de pe eventim.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea