Evenimente

#tarot de marsilia #simbolistica #tarot

Misterul cartilor de tarot

Filosoful, scriitorul si cercetatorul francez Georges Colleuil revine in Romania in 2019 cu o serie de workshop-uri deschise tuturor persoanelor interesate de simbolistica ancestrala a cartilor de Tarot de Marsilia. Georges Colleuil ne va calauzi cu maiestrie in aceasta calatorie tainica pe parcursul a 3 zile, in perioada 15 – 17 Aprilie.

 

Tarotul spune o poveste plina de sens, adancime si talc. Aceasta poveste ilustrata in imagini de o simbolistica complexa este povestea initierii tripartite a celui aflat pe calea desavarsirii. Cel ce porneste pe acest drum in vederea unei vieti traite cu rost si constiinta de sine, se transforma la fiecare pas asemeni diamantului slefuit fateta cu fateta. Eroul principal al acestei calatorii initiatice in 3 etape poate fi oricine dintre noi, iar cele 22 de arcane ce compun treptele acestei ascensiuni pot fi tot atatia maestri intalniti in cale cu scopul de a ne oferi ghidaj.

Cel ce ne va calauzi cu maiestrie in aceasta calatorie tainica prin cele 3 initieri ale Tarotului este filosoful, scriitorul si cercetatorul francez Georges Colleuil. El ne va ajuta sa descoperim cele 22 de arcane sub o forma filosofica, energetica si psihologica. Ne va indruma, totodata, cum sa folosim aceasta cunoastere secreta in diferite aspect ale vietii: atat pentru a ne fluidiza comunicarea cu noi si cu ceilalti, pentru a gasi caile optime de reziliere a conflictelor noastre interioare, pentru a descoperi instrumente neasteptate de depasire a blocajelor si obstacolelor inconstiente, pentru a ne cladi sensul existentei personale, cat si pentru a ne ajuta sa aducem mai multa claritate in travaliul nostru terapeutic.

Pasionat de lucrul cu simbolul si de ceea ce am putea numi generic stiintele sufletului (psihologie, filosofie, mitologie, numerologie, astrologie etc.), Georges Colleuil este autorul a numeroase metode ce servesc drept instrumente originale de explorare si ghidare a sufletului omenesc.

Cea mai cunoscuta creatie a sa este Referentialul Arhetipurilor Personale – o metoda terapeutica de analiza si dezvoltare personal. Mai concret, aceasta metoda presupune interpretarea zilei de nastere prin prisma arcanelor de Tarot. Astfel, pornind de la data nasterii se va calcula o tema. Aceasta tema reprezinta profilul nostru personal sau, de ce nu, cartile ce ne-au fost date la nastere. Printr-o abordare filosofica, terapeutica si umanista a Tarotului de Marsilia putem deslusi misterele acestei teme, individualizand aceste simboluri universale numite arhetipuri, la experientele noastre personale.

Arcanele de Tarot prezente in tema fiecaruia dintre noi nu capata sens decat in raport cu trairile noastre personale si vor trebui interpretate ca atare. Putem avea cele mai bune carti si sa le jucam extrem de slab sau putem avea cele mai slabe carti si sa le jucam extrem de favorabil.

Referentialul este compus din 14 case. Fiecare casa reprezinta un diferit aspect al existentei, iar valoarea fiecarei case se calculeaza respectandu-se principiile numerologiei sacre, pornind de la data de nastere. Trebuie precizat faptul ca fiecare casa din Referential are un cu totul alt sens decat cel din Astrologie. De asemenea, ceea ce ne va interesa aici este nu energia cosmica ce isi pune amprenta asupra noastra la momentul venirii pe lume ci, data la care ne sarbatorim aniversarea, data ce reactiveaza an de an memoria simbolica a nasterii.

Cursurile vor avea loc in Bucuresti, Grand Hotel Continental, 15-17 aprilie, zilnic intre orele 18:00-22:00

Mai multe detalii pe: georgescolleuil.ro si pandorrastyle.ro. Inscrierile pot fi facute la adresa de mail: rap@pandorrastyle.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea