Evenimente

# clara sola # film castigator #pelicula #festival de film #castigator

Lungmetrajul CLARA SOLA, castigator al competitiei celei de-a sasea editii a Pelicula

Cea de-a 6-a editie a Película, singurul festival de film si cultura ibero-americana din Romania, si-a incheiat programul de proiectii si evenimente de la Bucuresti. Película a prezentat 25 filme din America Latina (Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic, Chile, Paraguay, Peru, Columbia, Cuba si Uruguay), alaturi de titluri din Spania si Portugalia, in cele 4 sectiuni, alaturi de activitati pentru spectatorii de toate varstele din cadrul festivalului.

„Au fost 5 zile pline de filme si evenimente, suprize si calatorii intr-o lume pe care o iubim si pe care ne-am dorit inca de la prima editie sa o cunoastem impreuna. Película nu e un festival mare, dar cred ca a fost un festival necesar. E un eveniment iubit, in care oamenii sunt pe primul loc. A fost greu sa il facem sa continue pana acum, insa ma bucur ca am reusit sa finalizam si cea de-a 6-a editie.” - Ileana Cecanu, director artistic al Película.

Marele castigator al Compi, sectiunea competitionala din cadrul Película a fost CLARA SOLA (Costa Rica), lungmetrajul de debut al Nathaliei Álvarez Mesén, prezentat anul acesta la Cannes in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs si nominalizat la Golden Camera.

Filmul ne-o prezinta pe Clara, o femeie retrasa de 40 de ani dintr-un sat indepartat din Costa Rica, care experimenteaza o renastere sexuala si mistica, in timp ce incepe o calatorie pentru a se elibera de conventiile religioase si sociale represive care i-au dominat intreaga viata.

„In ce priveste filmul Clara Sola – prin explorarea normelor patriarhale mostenite de la femeie la femeie timp de generatii si a eforturilor de eliberare din aceasta oranduire, am vrut sa dau publicului sentimentul de dezlegare si poate sa aprind o scanteie de revolutie interioara privitorilor.”, spune regizoarea  Nathalie Álvarez Mesén.

Nathalie si-a inceput cariera in teatru in Costa Rica inainte de a se licentia in Actorie mimica la Universitatea de Arte din Stockholm. Mai tarziu, a absolvit programul de film de la Universitatea Columbia din New York cu o diploma in regie de film si scenaristica. Absolventa a Berlinale Talents, TIFF Filmmaker Lab si NYFF Artist Academy, scurtmetrajele sale au fost proiectate la festivaluri de film din intreaga lume. Scurtmetrajul sau, FILIP, a castigat cel mai bun film sub 15 minute la Palm Springs Shortfest 2016 si ASUNDER a fost proiectat la Festivalul de film Telluride 2016.  De asemenea, Nathalie a fost co-scenarist al ENTRE TÚ Y MILAGROS, film castigator al Premiului Orizzonti pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Venetia in 2020.

„In primul rand multumesc celor care au creat festivalul Película pentru modul in care sarbatoresc cultura latino-americana. Apoi, va multumesc mult pentru acest premiu, atat eu cat si echipa mea suntem foarte bucurosi, inseamna mult pentru noi si ma bucur ca spectatorii au putut vedea filmul in Romania. Multumesc membrilor juriului pentru ca au considerat ca filmul nostru merita acest premiu. Sper ca filmele pe care spectatorii le-au vazut in festival sa trezeasca in ei emotii, sa ii faca sa treaca mai usor peste acesta perioada complicata pe care o traim cu totii.”, a declarat Nathalie.

Película va continua cu o editie in premiera in Cluj, al carei program contine 12 proiectii de filme si scurte demonstratii de dans si muzica, pentru care biletele sunt deja disponibile pe www.cinemavictoria.ro.  Programul complet poate fi consultat aici: https://www.peliculafestival.ro/program-cluj-2021/

Festivalul pune la dispozitie si o selectie de productii ce vor fi disponibile exclusiv online, pentru care biletele pot fi achizitionate doar de pe platforma Cinesquare, intre 13 si 26 septembrie.

¡Hasta pronto!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea