Evenimente

#izolat impreuna #evenimente bucuresti #versuri #fotografii #expozitie #bucuresti

Izolat. Impreuna – Expozitia cu imagini de Mihnea Ratte pe cuvinte de Ana Manescu

Intre 10 – 12 iulie, expozitia Izolat.Impreuna, proiect comun al fotografului Mihnea Ratte si al scriitoarei Ana Manescu, va putea fi vizitata la cafeneaua Black Habit Coffee (Calea Grivitei nr. 77, Cladirea The Mark, et. 1, in incinta Hotspot Workhub). Programul de vizitare este: 10 iulie, 18:00 - 23:00, 11 iulie, 9:00 - 23:00 si 12 iulie, 9:00 - 17:00 iar intrarea este libera.

Mihnea deruleaza de doi ani pe Instagram #laculteisunsets, o serie de fotografii cu apusul de la balconul apartamentului lui din cartierul Lacul Tei din Bucuresti, proiect pe care l-a continuat si care i-a dat sens pe durata autoizolarii din martie si pana in iunie, perioada in care s-a redescoperit, s-a indragostit si s-a reobisnuit sa simta.

Apoi, printr-o intamplare, a gasit Quasar al Anei Manescu, o colectie de texte despre apocalipse individuale, in al caror miez se afla dragostea, care descriau exact ce a simtit si astfel s-a nascut ideea Izolat.Impreuna, o expozitie de 25 de printuri cu apusurile, insotite de aceste texte.

“Dupa fiecare apus urmeaza liniste, intuneric si un rasarit. La fiecare apus astept sa rasar, sa o iau de la capat.

In 11 martie 2020 am intrat in autoizolare. Nu am stiut ce va urma, imi era teama. Mi-am dat seama ca va fi un an pierdut, asta daca voi supravietui virusului. Stiam ca va fi o perioada grea si nelimitata in care ma voi redescoperi sau ma voi sui pe pereti. In tot acest timp, insa, m-am indragostit, si ce urma sa contureze o serie de momente grele, a creionat cea mai faina perioada din viata mea, am redescoperit atasamanetul si faptul ca inca mai simt, si vai cum am simtit.

Cuvintele mele sunt prea sarace sa descrie cele doua luni, dar pentru asta exista Ana Manescu, care deja scrisese tot ce am simtit eu, de la disperare la extaz, inainte sa ma cunoasca.

Aceasta este povestea mea din izolare, pe fundal de #laculteisunsets.” - Mihnea Ratte

Printurile vor putea fi achizitionate in urma unei donatii in alimente neperisabile de minim 150 de lei catre Asociatia Taxiul cu Bomboane, care in aceasta perioada livreaza pachete de alimente copiilor din medii defavorizate.

Mihnea a inceput ca jurnalist, dar in paralel a dezvoltat o pasiune pentru fotografie. A pus punct redactiei si s-a aruncat cu capul inainte in noul lui scop in viata: sa arate celor din jurul lui cum si ce vede el. Asa a ajuns sa spuna despre el ca este fotograf fericit, pentru ca in fiecare zi face ce ii place. Fotografiaza de 13 ani si cel mai mult ii place alergatura de la evenimente si festivaluri. Considera ca aparatul este doar o unealta, important este sa transmita ce simte, inclusiv prin aceasta expozitie, cu ajutorul textelor Anei Manescu.

Ana Manescu sapa in intunericul din ea ca sa se elibereze de el si sa isi regaseasca speranta. Asa i s-au nascut toate cartile, in care scrie despre iubiri si lipsa lor, despre frici si lupta impotriva lor, despre framantarile mintii si ale trupului, despre drumul catre sine.

Rupte din textele Anei si pastrandu-le esenta, fragmentele care acompaniaza apusurile spun povestea din izolare a lui Mihnea.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe 10 iulie, la cafeneaua Black Habit iar Izolat. Impreuna va putea fi vizitata pana pe 12 iulie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea