Evenimente

#instalatie de arta #One Night Gallery # inteligenta artificiala #arta

Instalatia de arta si inteligenta artificiala Fii un tablou viu, dezvoltata de One Night Gallery, poate fi vizitata gratuit la Muzeul Copiilor

One Night Gallery, prima galerie de new media art din Romania, aduce la noul Muzeu al Copiilor instalatia interactiva de arta si inteligenta artificiala Fii un tablou viu, in cadrul unui proiect realizat de Centrul Cultural Expo Arte. Instalatia, ce va permite publicului sa se transpuna in lucrarile a trei ilustratori romani, va putea fi vizitata gratuit, pana la finalul anului 2020, de marti si pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00, la Muzeul situat in Bucuresti, pe Bulevardul Decebal nr. 11.

 

Prin intermediul tehnologiei, vizitatorii pot face parte din operele artistilor

Instalatia, folosindu-se de o solutie dezvoltata in-house de One Night Gallery, care are la baza tehnica de deep learning si retele neuronale, propune publicului un transfer de stil artistic live. Utilizand in timp real inteligenta artificiala (IA), sistemul analizeaza mai multe lucrari ale ilustratorilor Ana Banica, Alina Marinescu si Sebastian Pren apoi distinge si memoreaza trasaturi ce tin de stilul artistic al lucrarii, cum ar fi culorile si formele, dar si tuse si accente mai putin evidente.

Ulterior, foloseste aceste elemente prelucrate anterior de IA pentru a genera noi imagini si filmari, iar vizitatorii sunt transpusi stilistic in una dintre lucrarile ilustratorilor, in timp ce isi fac fotografii si se filmeaza in fata instalatiei interactive.

Aceasta instalatie a fost expusa si in cadrul RADAR Kids, traseu educativ de instalatii care imbina arta si tehnologia dedicat copiilor, parte din prima editie a festivalului de new media art RADAR.

Orar de vizitare si acces public

Muzeul Copiilor este situat in Bulevardul Decebal nr. 11, Bloc S14, parter si mezanin, sector 3, Bucuresti si poate fi vizitat de marti pana duminica in intervalul 10.00-18.00, iar locurile pot fi rezervate online pe site-ul Proedus. Pana la finalul anului 2020, intrarea va fi gratuita, cu respectarea programarilor si rezervarilor.

Pentru siguranta vizitatorilor si angajatilor Muzeului Copiilor, se vor realiza igienizari si dezinfectari periodice, se vor asigura atat angajatilor cat si vizitatorilor substante dezinfectante, masti si manusi.

De asemenea, spatiul muzeal este dotat cu peste 40 de lampi de sterilizare, purificare si ozonificare a aerului, care functioneaza periodic si care sunt amplasate in zonele de vizitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea