Evenimente

#lacul floreasca #festivalul lampinioanelor #WishFest 2019 # lampinioane pe apa #wishfest #bucuresti

Incepe WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apa

Au mai ramas doar doua zile pana la inceperea primului festival dedicat lampinioanelor pe apa – WishFest. Festivalul va avea loc in perioada 14-15 septembrie pe malul lacului Floreasca din Bucuresti.

 

Aducand la un loc atat traditia thailandeza care inspira festivalul, cat si un concept nou de eveniment, WishFest propune o experienta unica pentru toate varstele: lampioane realizate manual, personalizate, ce vor fi lansate in fiecare seara pe lac, un tur de forta gastronomic si zeci de feluri pentru pofticiosi, muzica live pe ponton, plimbari cu vaporul pe lac, activitati pentru toata familia si targ de produse handmade. Programul este de la 10:00 la 22:00 iar intrarea pentru public este libera.

Lansarea de lampioane

In fiecare seara, incepand cu orele 19:30, pe lacul Floreasca se vor lasa sa pluteasca mii de lampioane. Kit-ul care consta intr-un lampion, un saculet si un marker se pot rezerva aici sau pot fi achizitionate in cadrul evenimentului.

Tot pe site se poate rezerva si pachetul VIP, cu acces pe baza de bratara, ce include un kit de lampion, loc asigurat pe pontonul VIP si acces la barul dedicat, plimbari nelimitate cu vaporul si prioritate la toate activitatile din cadrul festivalului.

Record mondial gastronomic

Cei pasionati de gastronomie vor putea urmari sambata, pe 14 septembrie, incepand cu ora 12:00, cum o echipa de 30 de bucatari si voluntari coordonati de bucatarul-sef al Tavernei Racilor va prepara cel mai mare tapas de caracatita din lume, cu un timp de taiere ce va deveni un nou record mondial - 10 minute. Reteta pregatita la WishFest este una proprie, pentru care se vor folosi 500 de kg de materie prima, iar dupa ora 13:30 vor putea fi degustate nici mai mult, nici mai putin de 2.500 de portii de tapas.

Zona de food

Vizitatorii se vor putea delecta la WishFest cu zeci de feluri de peste si fructe de mare, dar si cu preparate traditionale din diverse tari: frigarui de berbecut si tantumi kebab ca pe malul Bosforului, paella si tapas spaniole, fritto misto tipic italian, burgeri deliciosi, dar si dulciuri traditionale libaneze, inghetata si macarons. De asemenea, vor putea fi degustate lichioruri chinezesti, cocktailuri thailandeze si cubaneze si cafea de specialitate.

Muzica live pe Lacul Floreasca

Atat sambata, cat si duminica, intre orele 12:00 – 19:00, Vinyl, Rum, Tapas and Wine vor transforma malul lacului Floreasca in cel mai fain spatiu de dans si de socializare, cu ritmurile aduse de Iorga, Kosta, Alexincase si Bully, iar pe scena de pe ponton vor urca nume mari ale muzicii alternative romanesti -Dimitri’s Bats si Grimus sambata si Pinholes si Firma duminica.

Activitati pentru toata familia

Pe toata durata zilei vor avea loc o sumedenie de activitati pentru cei mari si pentru cei mici, atat creative cat si sportive, de la curse pentru profesionisti, plimbari cu barca pe lac si demonstratii de Muay Thai la ateliere de pictura pe lampioane si ceramica, tatuaje cu henna, codite cu ata colorata si impletituri, tarot, ateliere de dreamcatchere, coronite cu flori si baloane uriase de sapun.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grija fata de mediul inconjurator si toate masurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hartie de orez si lemn) iar seara de seara, o echipa dedicata va igieniza malurile si suprafata lacului.

Detalii despre programul pe ore si activitati se pot vedea pe https://wishfest.ro/program si pe pagina de Facebook dedicata festivalului: WishFest-Festivalul-Lampioanelor-pe-Apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea