Evenimente

#KINOdiseea copii #festival de film pentru copii #kinodiseea #KINOdiseea Altfel

Incepe KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii. Ce filme pot urmari cei mici

KINOdiseea, cel mai mare festival international de film pentru publicul tanar (copii si adolescenti) din Europa de Sud-Est revine cu o noua editie ALTFEL, intre 19 si 20 iunie, la Opera Comica pentru Copii.

In prioada 19-20 iunie 2021, la Bucuresti, publicul se va putea intalni cu o selectie a celor mai bune filme de la editia din 2020, la Opera Comica pentru Copii.

SALA MARE, ora 19:00:

BINTI, 2019, +9 ani

Sinopsis: Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondiala la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal si castigator al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea in 2020, filmul spune povestea lui Binti – Binti are 12 ani si s-a nascut in Congo, insa a trait toata viata impreuna cu tatal ei, in Belgia. Chiar daca nu au o forma legala de a sta in tara, Binti isi doreste o viata normala si, mai mult, sa ajunga o vloggerita faimoasa precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE SI OOPJEN, 2020, +7 ani

Sinopsis: Jackie si Oopjen, filmul olandez in regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru intreaga familie care ne invita sa ne plimbam printre galeriile si operele de arta ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La inchiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetita de 12 ani a unui custode, descopera ca unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezeste la viata.  O prietenie putin probabila se leaga atunci cand Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confunda pe Jackie cu sora ei demult pierduta.

GRADINA OCC, ora 21:00:

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Sinopsis: Tanara Candice Phee se regaseste intr-o misiune aventuroasa cand, ca parte a unui proiect de la scoala, devine mediatoare in familia ei certareata si trista. Candice este entuziasta si amuzanta si isi dedica timpul incercand sa ii inveseleasca pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede ca ea a venit dintr-o alta dimensiune, dar ii devine un aliat de nadejde in misiunea ei. Filmul este ecranizarea cartii lui Barry Jonsberg - “My Life as an Alphabet” si ilustreaza diferitele fatete ale vietii intre o padure fantastica, plina de magie si conservatorismul unui mic oras.

TRIPLE TROUBLE, 2020,  +8 ani

Sinopsis: In 2017, la KINOdiseea, proiectia primului film polonez din serie – Double Trouble – a avut un suces rasunator printre cei mici. Trei ani mai tarziu, avem parte pe marele ecran de o noua aventura a Julkai si a lui Olek: cand tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul National din Poznan, copiii au in fata o misiune importanta – sa gaseasca tabloul, sa descopere identitatea hotului si sa salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucreaza in armonie, asta pana cand apare Felka si incurcaturile o urmeaza.

Biletele pentru proiectiile din cadrul KINOdiseea Altfel se gasesc pe bilete.ro:  https://www.bilete.ro/bucuresti/opera-comica/. Pret bilete: 10 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea