Evenimente

#festival de film #sfantul gheorghe #festival #delta #anonimul #film

Incepe festivalul de film 'Anonimul'

In aceasta seara incepe Festivalul International de Film "Anonimul", ce va dura pana duminica, 23 August. Festivalul cuprinde pe langa clasica competitie si selectia "Romanian Off" - in cadru careia sunt selectate productii premiate in 2015, precum "Comoara" de Corneliu Porumboiu.

Anul acesta, festivalul are loc in localitatea Sfantu Gheorghe, din Delta Dunarii.

Deschiderea festivalului are loc la ora 21:30. Potrivit agerpres.ro, festivalul incepe cu proiectia filmului "Homarul" de Yorgos Lanthimos(la ora 22:00), care a primit Premiul Juriului la Cannes 2015. In a doua zi de festival, Teodor Frolu, vicepresedintele Asociatiei "Ivan Patzaichin - Mila 23", va sustine prezentarea "Reconectat la natura", urmata de o dezbatere.

In cadrul festivalului vor avea loc concerte, in campingul din Sfantu Gheorghe. Printre artistii care vor canta pentru publicul din Delta se numara Plurabelle, Gojira, Jul Baldovin si Robin and the Backstabbers.

In competitia de lungmetraj se regasesc titluri precum "Body" de Malgorzata Szumowska si "Lumea e a mea" de Nicolae Constantin Tanase.

La sectiunea "Romanian Off", ce prezinta productii autohtone precum: "Comoara", "Aferim!", dar si "Bucuresti Nonstop" si "Youtube Bazaar" (ambele de Dan Chisu), "Vera" de Dorian Boguta, "Chuck Norris vs Communism" de Ilinca Calugareanu si "De ce eu?" de Tudor Giurgiu.

Festivalul gazduieste si clasica sectiune dedicata actorilor care au decis sa regizeze filme. Anul acesta, vor fi prezentate filme precum "Respire" de Melanie Laurent si "La mano visible" de Gael Garcia Bernal.

Potrivit agerpres.ro premiile vor fi acordate in urma votului publicului din Sfantu Gheorghe.

Festivalul ‘Anonimul’, dedicat filmului independent, se afla la cea de a XII-a editie.

Sursa foto: metropotam.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea