Evenimente

#festival ziua europei #festiva #Cantus Mundi Fest #ziua europei #festival de muzica

Incepe Cantus Mundi Fest, cel mai mare festival dedicat Zilei Europei

Pe 9 mai este Ziua Europei. Cu doar o zi inainte, Primaria Capitalei si Teatrul Excelsior, in parteneriat cu cel mai longeviv ansamblu coral din Romania – Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantinv, organizeaza cel mai mare eveniment care marcheaza sarbatoarea unitatii europene in Bucuresti: Cantus Mundi Fest.

Incepand cu ora 19.00, Parcul Tineretului din Bucuresti va gazdui Cantus Mundi Fest, un spectacol care are in centrul atentiei integrarea sociala a copiilor si celebrarea solidaritatii prin muzica.

Evenimentul reuneste peste 45 coruri, 6 ansambluri instrumentale si peste 1500 de copii care vor canta alaturi de invitati speciali, nume importante ale scenei romanesti: Loredana, Andra, Feli, trupele TAXI si VUNK, Nicu Alifantis & ZAN, Ducu Bertzi & Friends si Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantinv, dirijat de Anna Ungureanu. Prezentatorii evenimentului sunt jurnalistii de radio George Zafiu si Vlad Petreanu. Pe aleile din Parcul Tineretului vor avea loc, pe tot parcursul zilei, actiuni si ateliere pentru copii: tablouri 3D, face painting, modelare baloane, atelier de colaje si intalniri cu magicieni.

In aceeasi zi, in intervalul orar 12-18, pe o alta scena din Parcul Tineretului, coruri Cantus Mundi si formatii Simfonia Mundi din capitala si din tara vor sustine scurte recitaluri pentru a celebra ziua marii comunitati din care fac parte toti cetatenii Uniunii Europene. Vor participa ansambluri din Bucuresti si din judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Braila, Covasna, Galati, Maramures si Vrancea.

Data de nastere a proiectului european, 9 mai 1950, marcheaza declaratia istorica a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economica intre Franta şi Germania, la care ulterior au aderat si multe alte state de pe continent.

Teatrul Excelsior este o institutie de cultura infiintata in 1990, la initiativa maestrului Ion Lucian, aflata din 1999 in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Avand spectacole adresate copiilor si tinerilor cu varste intre 3-18 ani, Teatrul Excelsior contribuie la educarea si transformarea acestui segment de public, incurajandu-i implicarea in viata culturala. Prin seria de evenimente organizate in parteneriat cu Programul National Cantus Mundi, desfasurat de Corul National de Camera "Madrigal-Marin Constantinv, Teatrul Excelsior contribuie la crearea mediului propice dezvoltarii personale prin manifestarea laturii artistice a tinerilor din capitala si din tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea