Evenimente

#hibernal #hibernal de chitara #chitara #concert

Hibernalul de Chitara continua!

Hibernalul de Chitara de la Muzeul National al Taranului Roman continua si in aceasta saptamana cu o noua serie de concerte. Acestea vor avea loc in zilele de joi, vineri si sambata, in Studioul Horia Bernea (sala de cinema a muzeului) si propun un nou parcurs muzical, cu un cvartet, recitaluri de chitara solo, duo de chitare si cantece baroce pentru soprana si chitara. Iata programul complet al evenimentelor:

 

Joi, 10 decembrie, de la ora 20.00, Hibernalul de Chitara se reia cu chitaristul George Popescu intr-un recital solistic cu lucrari din creatia unor autori precum Astor Piazzolla, Luiz Bonfa, Heitor Villa-Lobos si Roland Dyens. In a doua parte a serii, pe scena urca cvartetul format din Maria Chifu, Radu Valcu, Amir Heidarkhodaee si Mianda Soare, cu un program sincretic, de la clasic la modern, de la mitic la neconventional, ingemanare de traditie si avangarda.

Vineri, 11 decembrie, penultima seara a festivalului se deschide cu recitalul oferit de Catalin Stefanescu-Patrascu, un chitarist la care tehnica si nuantele se impletesc ludic intr-o expresie personala. De la ora 21.00, protagonistii sunt Olivia Iancu si Claudiu Lobont, care isi vor struni chitarele intr-un recital in duo de o rara plasticitate, strabatut de bucuria contagioasa a muzicii in stare curata.

Ultima seara a Hibernalului de Chitara programeaza sambata, 12 decembrie, un regal de muzica spaniola. In prima parte a serii, publicul se intalneste cu Jose Luis Ruiz del Puerto, unul dintre cei mai straluciti chitaristi spanioli de astazi, aplaudat pe intreg continentul, care va oferi un recital de maestru. In incheiere, pe scena va rasuna vocea fabuloasa a sopranei Rodica Vica, acompaniata cu arta la chitara de Maxim Belciug. Cei doi au pregatit o suita de „Tonuri umane” de Jose Marin, o bijuterie a barocului spaniol oferita in prima auditie cu acest prilej.

Concertele incep la ora 20.00 si se desfasoara in Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului National al Taranului Roman din Bucuresti (intrarea prin strada Monetariei). Accesul publicului la toate concertele este gratuit.

Hibernalul de Chitara este organizat de Muzeul National al Taranului Roman si Asociatia Culturala Kitarodia si este finantat de Ministerul Culturii.

Editia din 2015 a Hibernalului de Chitara este dedicata memoriei lui Horia Bernea (14.09.1938 – 4.12.2000), unul dintre cei mai mari pictori romani contemporani, al carui nume a ramas definitiv legat de Muzeul National al Taranului Roman, pe care l-a condus timp de 10 ani. In 4 decembrie 2015, se implinesc 15 ani de cand Horia Bernea s-a despartit de noi, lasandu-ne o opera plastica mereu actuala si un demers etnomuzeografic pe care “ii placea sa il numeasca muzeologie nascanda, palpaitoare”.

 

Mai multe detalii gasesti pe site-ul muzeultaranuluiroman.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea