Evenimente

#filme Oscar #filme in aer liber Constanta #filme in aer liber

Filme in aer liber! 16 proiectii de neratat pe faleza Cazino si in Piata Ovidiu din Constanta

Faleza Cazino si Piata Ovidiu din Constanta gazduiesc inca o data, in perioada 26 iulie - 19 august Filme in aer liber. De joi pana duminica, de la 21:00, vor fi proiectate in aer liber pe marele ecran 16 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor iar intrarea este libera pentru public in limita locurilor disponibile.

Din nou, in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde de calitate europene, iubitorii celei de-a saptea arte au posibilitatea sa urmareasca opere desavarsite ale cinematografiei universale, un adevarat regal pentru spectatorii de toate varstele.

Printre filmele din selectia oficiala, toate distinse sau nominalizate la prestigioasele premii Oscar, se numara:

26 – 29 iulie – The Grand Budapest Hotel (r. Wes Anderson, 4 premii si 4 nominalizari la Oscar, Globul de Aur pentru cel mai bun film), No Country for Old Men (r. Ethan Coen, Joel Coen, 4 premii si 4 nominalizari la Oscar, 2 premii si 2 nominalizari la Globul de Aur, o nominalizare la Cannes), Little Miss Sunshine (r. Jonathan Dayton, Valerie Faris, Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar - Alan Arkin si pentru Cel mai bun scenariu original, nominalizat la 2 Globuri de Aur), Grease (r. Randal Kleiser, o nominalizare la Oscar, 3 nominalizari la Globul de Aur).

 2 – 5 august – Sleepy Hollow (r. Tim Burton, Premiul Oscar pentru Cea mai buna scenografie), Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (r. Martin McDonagh, 2 premii si 5 nominalizari la Oscar, 4 premii si 2 nominalizari la Globul de Aur, 5 premii si 4 nominalizari la BAFTA, un premiu si o nominalizare la Venetia), Volver (r. Pedro Almodovar, o nominalizare la Oscar, 2 nominalizari la Globul de Aur, 2 premii si o nominalizare la Cannes, 3 premii si 2 nominalizari l Premiile Academiei Europene de Film), Coco (r. Lee Unkrich, Adrian Molina, Premiul Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj de animatie si Cel mai bun cantec original, Globul de Aur si Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animatie).

9 – 12 august – Ocean’s Eleven (r. Steven Soderbergh), Edward Scissorhands (r. Tim Burton, o nominalizare la Oscar, o nominalizare la Globul de Aur, un premiu si 3 nominalizari la BAFTA), Eternal Sushine of the Spotless Mind (r. Michel Gondry, un premiu si o nominalizare la Oscar, 4 nominalizari la Globul de Aur, o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film), Casablanca (r. Michael Curtiz, 3 premii si 5 nominalizari la Oscar).

16 – 19 august – Vrajitoarele din Eastwick (r. George Miller, 2 nominalizari la Oscar, castigator al premiului BAFTA pentru efecte speciale), Bonnie si Clyde (r. Arthur Penn, 10 nominalizari si un premiu Oscar, 7 nominalizari la Globurile de Aur), Taxi Driver (r. Martin Scorsese, Palme d'Or la Cannes 1976, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, Premiul BAFTA pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Jodie Foster), Regele Leu (r. Rob Minkoff, Roger Allers, Premiul Oscar pentru Cea mai buna coloana sonora, Globul de Aur pentru cel mai bun film comedie/musical si pentru cel mai bun cantec original).

Pe langa proiectiile de film, spectatorii vor mai avea parte pe 29 iulie de un spectacol de percutie cu Barbarossa Samba Group, pe 4 august de un spectacol de muzica si dans flamenco cu Lucas Molina, de circ si acrobatie in data de 11 august cu Circul Parada, de joc cu focul pe 18 august cu Crispus si de doua ateliere de reciclare creativa pentru copii pe 5, respectiv 19 august.

Detalii despre filme si program gasiti pe site-ul filmeinaerliber.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea