Evenimente

#Faleza Cazino #circ #filme #muzica #terapie

Filme, circ si muzicoterapie, pe Faleza Cazino

Evenimentul Filme in aer liber a inceput marti, 6 august, pe Faleza Cazino din Constanta, intr-un nou sezon de cinema in aer liber, pana pe 18 august. Anul acesta, a adus publicului constantean o selectie speciala ce cuprinde unele dintre cele mai bune comedii, filme de aventuri si filme pentru copii si familie ale tuturor timpurilor.

Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Filme in aer liber la Constanta ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

In ultimul sfarsit de saptamana al caravanei Filme in Aer Liber se mai pot vedea urmatoarele pelicule:

16 august -127 DE ORE (R. Danny Boyle, cu James Franco), film cu 6 nominalizari la Oscar si 3 nominalizari la Globurile de Aur.

17 august – PLAJA/ THE BEACH (R. Danny Boyle, cu Leonardo DiCaprio), aflat in competitie la Berlinale in anul 2000.

Filme in aer liber la Constanta se incheie pe 18 august cu un nou film pentru copii si familie – CHRISTOPHER ROBIN sI WINNIE DE PLUs (R. Marc Forster).

Din nou, pe langa proiectiile de filme de aventuri si familie, constantenii vor mai avea parte de multe alte activitati, toate cu intrarea libera:

16 august, 19:30 – 20:00 - Spectacol de magie cu MAGITOT

“stiu, e simplu sa treci repede peste promovarea unui artist. Ce poate sa faca el atat de spectaculos, incat sa te opresti asupra lui, chiar si cateva momente ... Pai pentru asta s-a inventat MagiTOT. Spun "s-a inventat" pentru ca mama lui nu l-a facut magician cu duhul din Lampa lui Alladin, ci el, baiat constiincios, s-a hotarat sa mearga la scoala exact cand era mai mare nevoie de cineva care sa mature strada. Dar nah, i-a placut scoala de actorie, i-a placut magia, a facut bine si, cand era sa faca si mai bine, i-au spus unii mai trecuti pe la Filarmonica ca e intr-o ureche, dar deloc absoluta. si a ramas magician. E musai sa il vedeti.”

Magitot a cucerit romanii cu momentele lui inedite de magie si stand-up comedy si i-a facut mereu sa zambeasca, castigand premiul de originalitate la concursul Romanii au talent, sezonul 9.

16 august, 21:00-21:30 - Spectacol de circ social si arta stradala, sustinut de Fundatia Parada

Spectacolul de circ/acrobaţie va fi susţinut de Circul Parada, ce are ca scop sprijinirea copiilor fara camin din Bucureşti. De la infiinţarea sa, in 1996, le-a asigurat acestora servicii de urgenţa, sociale, educaţionale şi de integrare sociala şi profesionala. Circul Parada este unul dintre proiectele Fundaţiei, ce le ofera copiilor o soluţie pentru dificultaţile de zi cu zi şi un context prin care işi pot asigura viitorul. Prin arta, acrobaţie şi comic, din ce in ce mai mulţi tineri primesc o a doua şansa şi pot obţine un grad crescut de stabilitate şi acces pe piaţa muncii. Proiectul de circ social este un mix intre distracţie şi competenţe pedagogice (sentiment al apartenenţei, disciplina, dorinţa de autodezvoltare şi autodepaşire, ţel profesional bine definit).

17 august, 20:30-21:30 - Atelier de dezvoltare personala prin muzicoterapie, sustinut de Asociatia Humains Profiles (Echipa Totem)

Metoda TOTEM este un acronim al metaforei „Therapy Of Tribes Educating Minds” (Terapia triburilor care educa mintea) si include activitati de musicoterapie, training si dezvoltare personala, educatie nonformala, promovand concepte precum educatia emotionala, leadership-ul, atitudinea nediscriminatorie, toleranta, lucrul in echipa, fairplay-ul si spiritul civic si comunitar. Se utilizeaza instrumente de percutie de origine amerindiana, africana si asiatica impreuna cu metafora ca element central in activitatile desfasurate. Printre acestea se numara: Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum, Bol Tibetan, Tingsha, Caxixi, Clave si multe altele.

Programul “Ritmul Emotiilor – Primii Pasi” pune accentul pe componenta de Educatie Emotionala si Dezvoltare Personala a copilului, aceasta fiind importanta atat in dezvoltarea ce survine in primii ani, cat si in viata unui adolescent, precum si in cea a adultului. Cunoasterea emotiilor fundamentale si a nevoilor acestora, precum si buna gestionare a lor poate conduce catre desavarsirea echilibrului intre elementele culturii obiective – cea bazata pe gandire analitica, empirica si cuatificabila – si cele apartinand culturii subiective, fiind determinate de perceptia asupra propriei persoane si a celor din jur, senzatii si emotii, cunoastere intrapersonala si interpersonala.

18 august, 19:30-21:30 - Eveniment pentru copii Creative Arts

Atelier handmade – brose Winnie the Pooh si atelier de colorat pentru prichindei.

Cel mai indragit usulet din lume prinde viata in mainile participantilor la cel mai haios atelier handmade. Din fetru, lipici, culori si putina imaginatie, se vor crea cele mai simpatice brose ursuleti, purcelusi sau borcane cu miere . Recomandat micutilor peste 4 ani. Evenimentul pentru copii se va desfasura pe o perioada de 2 ore, inaintea proiectiei de duminica, destinata copiilor si familiei si va include 2 ateliere pentru copii, 2 animatori si un maestru de ceremonii.

18 august, 20:30-21:00 - Spectacol de magie cu MAGITOT

Detalii despre filme, activitati si programul complet al evenimentului pe site-ul filmeinaerliber.ro.

Recomandat de Music Channel si sustinut de Europa FM.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea