Evenimente

# jazz in the park #festival #cluj-napoca

Festivalul "Jazz in the Park" revine in forta

„Jazz in the Park” este primul festival din Romania aduce muzica live in Parcul Central din Cluj-Napoca.

„Este natural pentru un organizator de evenimente sa-si doreasca un proiect tot mai mare si mai complex. Pentru editia a treia nu numai ca vom folosi aproape in intregime Parcul Central, dar vom organiza concerte si in alte 3 locatii din oras. Din dorinta de a nu suprapune prea multe activitati, le-am dispus pe parcursul unei saptamani intregi.”, declara, Alin Vaida, directorul festivalului.

Pe langa zonele dedicate muzicii, festivalul te va intampina cu numeroase activitati si spatii de recreere: expozitii de arta, spatii pentru citit, un meeting point pentru biciclisti, o zona de joaca pentru copii. De asemenea, Jazz in the Park va gazdui, ca si in anii precedenti, un mare targ de artizanat si terase ale celor mai tari localuri din Cluj.

In parcul Central vor fi amplasate trei scene: Main Stage, pe aleea centrala a parcului, unde vor fi gazduite 12 concerte, Youth Stage, in spatele cladirii Casino, unde se va desfasura un concurs de muzica jazz si influente si Chillout Stage, in zona de hamace, unde pe timpul zilei vor face atmosfera o serie de DJ.

O noutate pentru 2015 este parteneriatul cu Bookfest, in urma caruia editia estivala a targului de carte va fi gazduita la Jazz in the Park.

Hilde Louise Asbjornsen si Tango with Lions – intre primii artisti confirmati la Jazz in the Park

Organizatorii au anuntat si primii invitati confirmati pentru scena principala din Parcul Central, unde accesul va fi gratuit: Hilde Louise Asbjornsen, Tango with Lions, Tiptil si Sebastian Spanache Trio.

Hilde Louise

Nascuta intr-un orasel de pe coasta de nord-vest a Norvegiei, Hilde Louise a cochetat din copilarie cu muzica. Hilde si-a compus propriile piese, influentata de mari artisti jazz precum Ella Fitzgerald si Nat King Cole. in 2007, artista s-a alaturat binecunoscutului duet norvegian de electronic jazz Koop, cu care a colaborat si pe care i-a insotit in turnee timp de 2 ani. Artista despre care presa a scris ca este ”doua parti Monroe si o parte Holiday” va fi prezenta pentru prima data in Cluj-Napoca la Jazz in the Park.

Tango for Lions

Trupa de indie/ alternative Tango for Lions a fost formata oficial in 2007 de Kat, o tanara muziciana care a avut nenumarate colaborari ca basista si vocalista cu scena indie din Grecia. Albumul lor de debut a fost primit cu foarte mult entuziasm de catre critici, in timp ce single-ul ”In a bar” a inregistrat un numar neasteptat de ascultari pe Youtube. Cel de-al doilea album, ”A long walk”, a fost votat in 2013 unul dintre cele mai bune albume ale anului. Aflati pentru prima data in Romania, Tango with Lions ne-au promis un show energic pe scena principala a festivalului.

Tiptil

Trupa romaneasca Tiptil, infiintata in 2009 de cativa fosti componenţi ai trupei Baba Novac si-au alaturat-o la scurt timp pe Silvana Helal, vocea trupei, care da glas sunetului sofisticat al instrumentelor. Stilul muzical efervescent si energic au adus trupei de glam-punk-jazz trofeul sectiunii ”Stufstock Newcomers”, din cadrul Festivalului Stufstock 2010.

Sebastian Spanache Trio

Sebastian Spanache Trio este unul din trio-urile care a format si dirijat generatia noua de muzicieni de jazz, contribuind la consolidarea muzicii acestui gen prin componenta de improvizatie. Influentele muzicale se compun dintr-o paleta diversa de stiluri, sugerand de multe ori atmosfera muzicii ambientale sau electronice. in 2014, Sebastian Spanache Trio au fost premiati in 2014 pentru originalitatea lor cu marele trofeu al Festivalului International de Jazz Johnny Raducanu din Braila.

Eveniment surpriza de 1 mai

Organizatorii Jazz in the Park sunt bucurosi sa anunte inca un eveniment marca Fapte in acest an, de 1 mai. Evenimentul va propune clujenilor o alternativa de a-si petrece traditionala zi libera de 1 mai, alternativa construite cu aceleasi ingrediente ca si Jazz in the Park: muzica buna, aer curat, activitati interesante si acces gratuit. Detaliile vor fi anuntate in curand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea