Evenimente

# neonlitic buzau #NeoNlitic #expozitia NeoNlitic #romania # expozitia itineranta neonlitic

Expozitia itineranta NeoNlitic poposeste la Buzau, intre 2 iunie - 2 iulie

Expozitia NeoNlitic, organizata de atelierul Wood Be Nice, isi continua sezonul itinerant si va poposi intre 2 iunie si 2 iulie la Buzau, la Muzeul Judetean. Astfel, colectivul de artisti expune in al patrulea oras din Romania, dupa Bucuresti (Institutul Cultural Roman), Brasov (Visssual) si Timisoara (Galeria Subterana).

Cei 15 artisti nationali si internationali vor aduce la un loc peste 30 de lucrari de mixed media, instalatii luminoase, sculpturi din lemn, rasina, metal, picturi, obiecte din ceramica si material textil, animatie si video mapping, toate lucrarile avand ca sursa de inspiratie motivele estetice ale culturilor preistorice romanesti: Hamangia si Cucuteni.

Proiectul NeoNlitic, initiat in 2018, a constat in doua documentari pe teren si intalniri de lucru si 4 workshopuri destinate networkingului activ, intre creatori, artisti, arheologi, makeri si persoane implicate in industriile creative si culturale.

In cadrul NeoNlitic expun: Daniel Loagar si Andrei Cornea (fondatori Wood Be Nice si initiatorii proiectului) si artistii invitati: Sasha Meret (US), Andreea Toma, Irina Maria, Raluca Bajenaru, Marius Gheorghe, Marian Codrea, Beaver, Roxana Tomescu, Lucian Simion, Alexandru Claudiu Maxim, Gabriel Marin, Misha Diaconu, Evghenia Gritscu (UKR).

Vernisajul expozitiei va avea loc la Muzeul Judetean Buzau, duminica, pe 2 iunie, incepand cu orele 19.00, iar lucrarile vor putea fi vizitate ulterior de catre publicul buzoian intre 2 iunie – 2 iulie, de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 18:00.

Expozitia este curatoriata de Mihaela Ion, manager cultural cu o experienta de peste 12 ani in domeniul industriilor creative si culturale internationale si cu un doctorat in istoria artei, fondatoare a Revistei Atelierul si a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs, doua dintre cele mai importante proiecte romanesti destinate promovarii comunitatilor creative si culturale din Romania.

NeoNlitic a devenit un eveniment statement. Fiecare muzeu, galerie de arta, spatiu de consum de cultura ce gazduieste expozitia NeoNlitic, transpune lucrarilor expuse in noi forme de panotare, oferindu-le astfel noi identitati. Creatiile sunt capabile sa isi gaseasca locul potrivit, in fiecare spatiu, si sa prezinte publicului interpretarile contemporane ale simbolurilor neolitice. De data aceasta, Muzeul Judetean Buzau va fi gazda NeoNlitic, iar astfel publicul va avea acces atat la exponatele artefacte din expozitia permanenta de arheologie a muzeului, cat si la interpretarile contemporane ale produselor culturale arhaice, realizate de artistii nationali si internationali din cadrul NeoNlitic”, declara Mihaela Ion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea