Evenimente

#proces creativ #celula de arta

Colectie despre procesul creativ in metafore, pana pe 15 octombrie, la Celula de arta

Pana pe 15 noiembrie, la galeria neconventionala Celula de arta, artistul Semantix deschide usa secreta care duce pana in spatele creatiei, in colectia Motion Madness ce surprinde ideile care se transforma ulterior in lucrari de arta si procesele creative intr-o serie de metafore vizuale. Invitati la Motion Madness sunt bine-cunoscutul artist muralist IRLO si Eli Stancu, vernisajul va avea loc pe 1 noiembrie la ora 19:00 iar expozitia se poate vedea la orice ora in spatiul de pe Bd. Carol, nr. 53.

Pornind de la premisa ca, intrinsec, creatia este un motor neuronal perpetuu, Semantix isi doreste sa surprinda in lucrarile sale de arta digitala momentul zero, gandul care a dat nastere contextului necesar creatiei.

„Sunt un om care prezinta lumea intr-un mod misterios, unii spun ca e intunecat, altii ca e colorat dar, daca nu esti in mintea mea, ai liberul arbitru si puterea de a alege. Sunteti liberi sa va creati propria poveste, dar ideea este sa lasati imaginile create de mine sa va fie regizorul. Pentru alte metafore, va rog sa scanati imaginatia.”, spune artistul.

Celula de arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creaţiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de ~ 4 ani (2017 - 2021) pe scena artei din Bucuresti, Celula de arta a sustinut ~70 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Noutatile din Celula de arta se pot vedea pe Facebook si pe Instagram.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea