Evenimente

#caravana metropolis arad # cinema aer liber arad #cinema in aer liber #cinema #arad #caravana metropolis

Cinema in aer liber, la Arad! Ce filme poti vedea

In perioada 9-14 iulie, aradenii se pot bucura de filme in aer liber. Caravana Metropolis #8 soseste la Arad, in Parcul Mihai Eminescu. In fiecare seara, incepand cu ora 19:00 aradenii se vor bucura de filemele favorite, in aer liber, iar intrarea este libera.

Cinematograful calator Caravana Metropolis se intoarce pentru cel de-al VIII-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, in fata publicului larg, unele dintre cele mai bune filme europene noi.

Caravana Metropolis este organizata anul acesta in cadrul Sezonului Romania-Franta 2019 si este cel mai mare cinematograf itinerant din Romania, membru al retelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 editii de pana acum. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Caravana ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Evenimentul si-a propus inca de la inceput sa apropie publicul larg de filmul european si de filmul de autor, in general.

Lungmetrajele care pot fi urmarite in selectia oficiala de la Arad sunt comediile franceze IN LIBERTATE (Pierre Salvadori), FAMILIA MEA NEBUNA (R. Dany Boon) si EDMOND (R. Alexis Michalik). In selectia de filme europene noi se regasesc RAZBOIUL RECE (R. Pawel Pawlikowski), castigator al Premiului pentru Cel mai bun regizor la Cannes, nominalizat la 3 premii Oscar si 4 premii BAFTA, TOATA LUMEA STIE (R. Asghar Farhadi), cu Penelope Cruz si Javier Bardem in rolurile principale, film aflat in competitie la Cannes in 2018 si TRANZIT, cel mai nou film al apreciatului regizor german Christian Petzold.

De asemenea, inaintea tuturor lungmetrajelor va rula cate un scurtmetraj francez din cele sase aflate in selectie. Acestea sunt NEGATIVE SPACE (R. Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo si la alte 11 festivaluri internationale de film, HYBRIDS (R. Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru Cea mai buna animatie, MAKE IT SOUL (R. Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat in competitie la Clermont-Ferrand in 2019, HURLEVENT (R. Frederic Doazan), DEUX DOLLARS (R. Emmanuel Tenenbaum) si scurtmetrajul pentru copii KAAL (R. Charlie Aufroy).

Programul complet al Caravanei Metropolis se gaseste pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea