Evenimente

#filme cinema in aer liber #cinema in aer liber #cinema # cinema in aer liber bucuresti

Cinema in aer liber – filmele saptamanii 3-8 septembrie

Primaria Sectorului 3 organizeaza, in perioada 20 august - 15 septembrie, cea de-a VII-a editie a evenimentului „Cinema in aer liber”. Primele doua saptamani de cinema pe Insula Artelor din Parcul Titan s-au derulat cu succes cu un public de peste 5.000 de spectatori. In saptamana 3 - 8 septembrie, proiectiile sunt programate sa inceapa de la ora 20:30. Intrarea este libera.

Saptamana aceasta, publicul va avea ocazia sa urmareasca trei dintre cele mai apreciate titluri din cinematografia universala, realizate in ultimul an si trei filme clasice, semnate de mari regizori italieni.

3 septembrie: BLOW-UP, R. Michelangelo Antonioni, Castigator al Palme d’Or la Cannes in 1967, nominalizat la 2 premii Oscar si cu o nominalizare la Globurile de Aur.

Sinopsis: Thomas este un fotograf londonez extrem de talentat, dar fara vreun scop in viata. El fotografiaza scene violente si dureroase, fara a se implica in vreun fel. Cand, intamplator, fotografiaza un cuplu in parc, el se trezeste martorul involuntar (ulterior, in intunericul camerei sale de developat) al unui mister care pare sa se incapataneze sa-l implice si pe eL. Blow-up este o tehnica fotografica in urma careia, inaintea erei digitale, prin mariri succesive ale materialului fotografic, puteau fi scoase in evidenta detalii, altfel nebanuite, ale unei fotografii aparent inocente! Tocmai prin aceasta tehnica, devine si eroul filmului martorul ocular al unei crime.

4 septembrie: DOVLATOV, R. Aleksey German, Castigator al Ursului de Argint la Berlinale 2018

Sinopsis: Filmul „Dovlatov” urmareste sase zile din viata renumitului scriitor inzestrat cu un simt al umorului usor satiric, Sergei Dovlatov, a carui viziune depasea constrangerile Rusiei Sovietice din anii ’70. Impreuna cu poetul si prietenul sau, Iosif Brodsky, Dovlatov a luptat pentru mentinerea talentului si integritatii sale, fiind martor in acelasi timp la suprimarea celorlalti colegi de breasla de catre un sistem puternic, de neclintit, de care vor scapa ulterior odata cu emigrarea in New York, lasand in urma tot ce au construit.

5 septembrie: PARKING, R. Tudor Giurgiu

Sinopsis: Filmul are la baza cunoscutul roman APROPIEREA al scriitorului Marin Malaicu-Hondrari, publicat in 2010, si il are in rolul principal pe Mihai Smarandache (De ce eu?, Hacker). Din distributie fac parte actori spanioli de talie internationala precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Eric Frances dar si actori romani: Carmen Florescu, Cristi Iacob, Ioan Coman, Emilian Oprea, Paul Cimpoieru. Filmul spune povestea lui Adrian, un poet din Sangeorz-Bai care emigreaza ilegal in Spania anului 2002. Ajuns in Cordoba, se angajeaza paznic de noapte intr-un parc auto iar existenta lui penduleaza intre imposibila poveste de dragoste cu o cantareata spaniola si dorul de casa, de familie. Calatoria lui in cautarea marii iubiri se va transforma intr-o poveste surprinzatoare, sensibila si plina de provocari.

6 septembrie: CEAI IN SAHARA/ THE SHELTERING SKY R. Bernardo Bertolucci, Globul de Aur pentru Cea mai buna coloana sonora, nominalizat la Globul de Aur pentru Cel mai bun regizor, Premiul BAFTA pentru Cea mai buna imagine.

Sinopsis: Un cuplu de artisti plastici americani, Port si Kit Moresby (interpretati de John Malkovich si Debra Winger), porneste intr-o calatorie prin Africa, in speranta ca astfel vor reusi sa dea un nou sens casniciei lor. Din pacate, aceasta aventura nu face decat sa le adanceasca deznadejdea. Filmul este bazat pe romanul omonim al lui Paul Bowles.

7 septembrie: FAVORITA, R. Yorgos Lanthimos- Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita (Olivia Colman) si alte 8 nominalizari, 3 nominalizari la Globurile de Aur

Sinopsis: Inceputul secolului al XVIII-lea. Anglia este in razboi cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rate si degustarea de ananas sunt activitati care prospera. Fragila regina Anne (Olivia Colman) ocupa tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guverneaza tara in locul ei, in timp ce are grija de sanatatea si de caracterul schimbator al Annei. Atunci cand Abigail (Emma Stone) soseste la palat in postura de servitoare, farmecul ei o cucereste pe Sarah, care o ia sub aripa ei. Astfel, Abigail intrevede o sansa de a se intoarce la radacinile ei aristocratice. In timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descopera oportunitatea de a deveni insotitoarea reginei. Prietenia lor infloritoare ii ofera sansa sa-si indeplineasca ambitiile si nu va lasa nicio femeie, barbat, politica sau iepure sa ii stea in cale.

8 septembrie: CINEMA PARADISO, R. Giuseppe Tornatore, Castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain in 1990, 3 premii BAFTA – pentru Cel mai bun film strain, Cel mai bun scenariu original si Cea mai buna muzica originala

Sinopsis: Toto este un copil inteligent, ramas fara tata in urma razboiului si ingrijit de mama lui. Descopera pasiunea pentru filme si are ocazia sa-si petreaca majoritatea timpului la cinematograful local, Cinema Paradiso, unde dezvolta o relatie apropiata cu proiectionistul Alfredo. Flashback-urile lui Salvatore ne ofera privilegiul de a observa dezvoltarea prieteniei cu Alfredo, dar si trecerea micului Toto de la copilarie la maturitate.

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor sau in multiplexuri si, prin selectia prezentata, urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene.

„Cinema in aer liber” este membru al retelei „Europa Cinemas” si are ca parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Radio Bucuresti FM, Agerpres, Catavencii, Eva.ro, acasa.ro, Catchy, Blog de Cinema, Movie News, filme-carti.ro.Detalii despre filme si programul complet pot fi gasite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Detalii despre filme si programul complet pot fi gasite pe site-ul www.cinemainaerliber.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea