Evenimente

#biaf # buzau international art festival #buzau #festival

Buzau International Arts Festival isi deschide astazi portile! La ce evenimente poti participa pana pe 25 septembrie

Astazi, 27 august, se deschide oficial Buzau International Arts Festival, festivalul ce va aduce la Buzau, in premiera, o luna intreaga de evenimente de arta si cultura. Buzau International Arts Festival va incepe in forta, cu un concert exceptional, Damian Draghici & Brothers, ce va avea loc de la ora 19:00, in Piata Dacia.

Invitatul special al Buzau International Arts Festival este faimosul actor italian Franco Nero, care va fi oaspetele de onoare al festivalului in perioada 31 august - 2 septembrie. Pe parcursul vizitei sale, actorul va participa la o conferinta de presa si la un eveniment dedicat publicului: vizionarea filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966), urmat de un Q&A, ambele desfasurate in data de 1 septembrie.

„Este un concept unic in aceasta regiune a Romaniei si ne-am dorit sa promovam festivalul in toata tara si in afara ei. Vrem ca acest festival sa fie un mod de a atrage oamenii catre Buzau, de a contribui la cresterea numarului de turisti, atat in oras, cat si in judet. Turismul cultural este un mod de dezvoltare a economiei si de a creste vizibilitatea unui oras, iar Buzaul si buzoienii merita din plin un astfel de eveniment”, au declarat organizatorii BIAF.

 Buzau International Arts Festival, eveniment ce reuneste editiile cu numarul sase ale Festivalului International de Film Buzau - BUZZ IFF si Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, se va desfasura in perioada 25 august - 25 septembrie, in municipiul Buzau si in mai multe locatii din judet.

Deschiderea oficiala a festivalului a fost precedata duminica, 22 august, de un eveniment de promovare, ce a adus buzoienilor ocazia de a se bucura de a parada a motociclistilor care sustin cultura, o expozitie de automobile retro si o intalnire cu personaje din filme de animatie si supereroi, precum si cu personajele ce compun imaginea BIAF, personaje inspirate de Charlie Chaplin, I. L. Caragiale si Fata cu cercel de perla.

In luna BIAF, publicul va avea ocazia sa participe la mai multe concerte: Blana Bomba - precedat de proiectia filmului documentar Kids Rock, in prezenta regizorului Claudiu Mitcu, pe 2 septembrie, Maria Raducanu, pe 3 septembrie - in deschidere, Trupa GRAIU, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian „Clopo” Cioarga) pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu - in deschidere trupa Hangar 6, din Buzau, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie si Phoenix, pe 25 septembrie, in inchiderea Buzau International Arts Festival.

Serile din intervalul 25 - 29 august sunt dedicate filmelor Buzau International Film Festival, o parte dintre ele in Parcul Crang, spatiu care gazduieste pentru prima data proiectii de film. Seria de proiectii a debutat deja din 25 august, cu filme de animatie, iar micii spectatori au ocupat toate locurile disponibile. Din 28 august, de la ora 18:30, in fiecare zi, proiectiile de film se muta in Amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Luni, 30 august, se va desfasura un eveniment special COMIC 7 B: spectacolul de teatru pentru copii inchide ochii si ai sa vezi mai bine, o productie accesibilizata specific pentru copiii cu deficiente de vedere, auz si vorbire. Spectacolul produs de UNATC va avea loc de la ora 18.00, in zona Amfiteatru din Parcul Tineretului, cu intrarea libera.

Printre evenimentele speciale BIAF se numara si proiectia filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, in prezenta regizorului Nae Caranfil, care va sustine si un Q&A, premiera nationala a spectacolului de teatru Extraconjugal, produs de Teatrul de Arta, masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin si Virgil Aioanei), scenaristica (sustinut de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihailescu), dedicate reprezentantilor industriei, proiectii de film romanesc, cu filme ce au intrat recent sau urmeaza sa intre in cinematografe, in prezenta echipelor, precum si o sectiune de Cinemateca.

La Buzau International Arts Festival va avea loc si o cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, in cadrul unei intalniri-eveniment, in premiera, cu publicul din Buzau, precum si lansarea Colectiei de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o prima carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul se va putea delecta si cu o serie de expozitii: o premiera in Romania, expozitia de pictura a lui Nicu Covaci si Valeriu Sepi, dar si o expozitie de scenografie si obiecte de recuzita, a scenografului Mihnea Mihailescu, expozitia de pictura si fotografie cu lucrarile actorului Cristi Martin si ale fotografului buzoian Theodor Tudose despre viata in pandemie, precum si multe alte evenimente, ce vor fi anuntate pe parcurs.

Programul saptamanal va fi anuntat pe site-ul https://biaf.ro si pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea