Evenimente

#amatori #curse atletism #Bucharest Urban Athletics Auchan #atletism #competitie

Bucharest Urban Athletics Auchan – peste 1000 de participanti sunt asteptati sa participe la cele patru curse

Peste 1000 de participanti sunt asteptati duminica, 27 octombrie, pe bulevardul Kiseleff, la Urban Athletics Auchan, competitia de alergat urban aflata anul acesta la cea de-a doua editie. Cursa vedeta este reprezentata si anul acesta de proba de o mila, adresata deopotriva incepatorilor si profesionistilor, celor care vor sa se distreze sau sa-si testeze limitele de viteza.

Bucharest Urban Athletics, competitie organizata de Asociatia Sport la Orice Varsta, cu sprijinul Auchan, cuprinde trei curse competitive – cursa de o mila, cea de 800 m si de 3000 m, dar si o cursa family & kids run, unde pot participa si copii incepand cu varsta de sase ani, care se pot distra alaturi de parintii lor. Competitiile se vor desfasura pe traseul Arcul de Triumf – Piata Victoriei, duminica, 27 octombrie, in intervalul orar 9:00 – 12:30, inscrierile fiind deschise, pana vineri 25 octombrie, pe www.urbanathletics.ro.

Cursa de o mila – 1609 m – ramane atractia principala a acestei editii, fiind o distanta scurta, ce poate fi parcursa si de cei care abia s-au apucat de alergat si vor sa experimenteze atmosfera de concurs, dar si de sportivii de performanta, intrucat este un veritabil test de viteza. Avand o distanta mai lunga decat probele de sprint, dar mai scurta decat probele de fond (ex: 5k, 10k), proba de o mila este unul dintre cele mai grele teste de viteza si anduranta pentru profesionisti, dar si un test interesant pentru pasionatii de alergat. La editia din 2018 a evenimentului, cel mai bun timp inregistrat la cursa de o mila a fost de 4,08 minute, fiind obtinut de francezul Julian Ranc. La feminin, romanca Claudia Bobocea s-a impus cu timpul de 4,56 minute.

"Bucharest Urban Athletics reprezinta mai mult decat o competitie sportiva, fiind un eveniment dedicat tuturor, profesionisti sau amatori de toate varstele, ce promoveaza un stil de viata sanatos, prin miscare. Ne-am alaturat acestui proiect in calitate de partener oficial intrucat sustinem aceleasi valori, Auchan Retail Romania mizand, de asemenea, pe promovarea unui stil de viata sanatos, in strategia sa de dezvoltare pe plan local", a declarat Tiberiu Danetiu, Director Marketing Auchan Romania.

Evenimentul va debuta duminica la ora 9:00, de la Arcul de Triumf, prin cursa de 3000 m, urmand ca la ora 10:10 sa se dea startul cursei de 800m. Cursa de o mila va incepe la 10:40, iar Family Run de la ora 12:15. Festivatea de premiere va avea loc la ora 12:30 in Alveola Kiseleff.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea