Evenimente

# American Independent Film Festival #sebastian stan #andreea esca

Andreea Esca si Sebastian Stan, pe scena American Independent Film Festival

Incepe cea de-a doua editie a festivalului American Independent Film Festival. In acest an, spectatorii vor avea parte de o surpriza uriasa. In prima zi a festivalului, pe 27 aprilie, dupa proiectia filmului "I, Tonya", pe scena vor urca Andreea Esca si Sebastian Stan. Cei doi vor purta o discutie despre filmul in care actorul american de origine romana are rolul principal masculin.

 

Festivalul din acest an va incepe vineri, 27 aprilie, cu o discutie pe scena intre Andreea Esca si Sebastian Stan, dupa proiectia filmului "I, Tonya", in care actorul american, de origine romana, are rolul principal masculin.

Andree Esca a acceptat propunerea de de a fi 'ambasador onorific' al festivalului, calitate in care va face oficiile de deschidere a celei de a doua editii. Cea de-a doua ambasadoare a festivalului este Irina Margareta Nistor. La prima editie a festivalului, Irina Margareta Nistor a intrat in dilog cu oaspetele de onoare al festivalului Joaquin Phoenix.

Andreea Esca: "Este o onoare pentru mine sa fiu parte in acest Festival cu filme bune si important de descoperit, cu actori minunati si cu organizatori entuziasti. Filmul american nu este doar despre impuscaturi, masini rasturnate si happy endings, si cred ca e bine sa se explice acest lucru, din cand in cand. Iar "I, Tonya", pelicula din deschiderea Festivalului vine sa ma sustina. Este un film emotionant, care mi-a reamintit povestea patinatoarei Tonya Harding, pe care o urmaream la televizor pe vremea lui Ceausescu, si m-a facut sa descopar cat de talentat poate fi actorul de origine romana, Sebastian Stan. Felicitari, Cristian Mungiu, pentru alegerea filmelor si ne vedem cu totii in sala!", declara Andeea Esca.

Sebastian Stan va fi totodata si invitatul Andreei Esca, live, intr-o discutie mai ampla despre biografia sa si alte subiecte in emisiunea acesteia "La Radio", de la Europa FM, din data de 28 aprilie, incepand cu ora 12:00.

Vineri "I, Tonya", va beneficia de o scurta introducere in prezenta lui Sebastian Stan si a Andreei Esca, de la ora 20:30 iar dupa proiectie, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scena pentru o discutie de circa 30 de minute despre film si cariera americana a lui Sebastian. Publicul va avea ocazia sa adreseze intrebari.

"I, Tonya" va mai beneficia de doua proiectii in cadrul festivalului, sambata, pe 28 aprilie, de la ora 18:00, proiectie care va fi si ea urmata de o conversatie cu protagonistul filmului, incepand cu ora 20:30 – si luni 30 aprilie de la 20:30 o proiectie introdusa de o scurta discutie despre cinematograful independent VS cel Hollywoodian intre criticul de film Ionut Mares si Sebastian Stan.

Ionut Mares va introduce filmele "Lady Bird" si "Golden Exits" in vreme ce Irina Margareta Nistor a ales anul acesta sa introduca filmele "Wonderstruck" (pe 1 si 3 mai) si "Wonder Wheel"(pe 1 mai).

"Cu cea mai mare diplomatie ma bucur sa va anunt ca americanii (re)vin la Bucuresti (si Arad) cu filme independente de neuitat si care precis ar fi fost interzise pana in '89! Sau macar partial cenzurate!", a declarat Irina Margareta Nistor.

Celelate proiectii ce vor avea premiera in cadrul festivalului vor fi introduse de catre Andrei Tanasescu si Kent Jones care au realizat selectia pentru aceasta editie a American Independent Film Festival.

"Faces", din retrospectiva John Cassavetes va fi introdus de catre jurnalistul si criticul de film Cristian Tudor Popescu (27 aprilie la ora 17:30).

American Independent Film Festival va avea loc in perioada 27 aprilie - 3 mai la Cinema Pro din Bucuresti si la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. Anul acesta va avea loc si o prima editie regionala la Arad, intre 27 si 29 aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea