Evenimente

#parcul vacaresti #vacaresti #alergat #competitie

Alearga pentru Parcul Vacaresti pe cel mai verde traseu din Bucuresti. Cand are loc evenimentul si la ce probe te poti inscrie

Vino sa alergi pe 26 septembrie la Sun Challenge, competitia organizata de Sun Plaza in Parcul Natural Vacaresti! O sa te bucuri de o alergare intr-un loc cu totul special si, in acelasi timp, o sa contribui la programul „Prima casa pentru vidre”.

 

Aflata la cea de-a treia editie, Sun Challenge este singura cursa de alergare prin Parcul Natural Vacaresti. Te poti inscrie la una dintre cele trei distante de concurs - 5 km, 10 km, 21 km. Indiferent ce traseu alegi, vei avea ocazia sa alergi prin interiorul parcului, pe poteci de trail, printre lacuri, stuf, salcii si arbori batrani, in locul unde locuiesc vidre, testoase si peste 170 de specii de pasari.

Toti banii obtinuti din inscrieri vor fi directionati de Sun Plaza catre Asociatia Parcul Natural Vacaresti pentru programe de conservare a vidrelor (Lutra Lutra). Vom construi o vizuina pentru vidrele din parc si vom monta camere video pentru monitorizarea lor. In plus, rangerii din parc vor igieniza zona (vidrele iubesc apele curate), vor construi o pluta din peturile gasite in parc (pentru a atrage atentia asupra poluarii cu plastic a apelor) si vor monta panouri pentru desemnarea zonelor de habitat si protectie („Sss, te apropii de casa vidrelor!”).

De asemenea, vom face actiuni de informare pentru publicul larg si pentru copii, in cadrul carora vom vorbi despre importanta vidrei pentru zonele umede si vom povesti despre vidrele care traiesc in parc.

In Romania, vidra este specie prioritara, care necesita un regim special de protectie.

Vidra este un mamifer nocturn cu o blana foarte deasa, corp alungit si coada lunga si rotunda. Poate ajunge pana la 15 kg greutate, iar ca lungime masoara pana spre un metru fara sa-i calculam coada, care are aproximativ 30 de cm. Se hraneste cu peste, dar in lipsa acestuia se multumeste si cu raci, broaste, pasari, rozatoare, serpi, soparle, melci, scoici, crabi, insecte sau chiar plante.

Nu rata perioada de Early Bird! Pana pe 31 august, contributiile de participare sunt reduse - 80 de lei pentru probele de 5 km sau 10 km si 90 de lei pentru proba de 21 km. Din 1 septembrie, contributiile cresc - 100 de lei pentru probele de 5 km sau 10 km si 120 de lei pentru proba de 21 km.

Pentru inscrieri, intra pe site-ul competitiei https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2021/.

Pentru mai multe detalii la zi, intra pe evenimentul creat pe Facebook: https://www.facebook.com/events/257828976027733/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente

Cauta-ti perechea