Ingrediente pentru mucenici moldovenesti, potrivit retetei lui Radu Anton Roman
- 1 kilogram de faina
- 2 lingurite de drojdie
- 500 ml apa
- 1 lingurita sare
- 4 lingurite miez de nuca macinat
- ulei pentru uns tava
Sirop:
- sase lingurite de zahar sau miere
- o ceasca de apa
- zahar vanilat
Cum sa prepari mucenicii moldovenesti precum Radu Anton Roman
Se framanta un aluat dospit ca de paine din faina, apa, sare si drojdie;
Aluatul se lasa apoi la crescut 20 de minute, intr-un loc caldut. Se acopera cu un prosop;
Dupa ce s-a umflat aluatul, se tapeteaza un blat de lucru cu faina si se ruleaza fiecare snur de aluat in forma de opt;
Se pun la copt (circa 30 de minute) intr-o tava unsa cu ulei;
Se fierbe apa cu mierea pana se ingroasa, se adauga zaharul vanilat; siropul obtinut se toarna peste mucenici;
Se presara miez de nuca si se lasa sa se inmoaie.