Filme

#_yes-man-2008 #jim carrey #comedie romantica #2008 #zooey deschanel

Yes Man sau ce pateste Jim Carrey daca spune "DA"

Recunosc, nu sunt adepta comediilor romantice si nici o admiratoare a lui Jim Carrey, asa ca eram sigura ca nu voi vedea cu ochi buni Yes Man. Am fost in schimb placut surprinsa atat de film, cat si de jocul amuzant , dar totusi cumintel al lui Carrey.

NO Man Vs. Yes Man

yes manCarl Allen (Jim Carrey) este un functionar de banca a carui viata s-a oprit in loc in urma cu 3 ani, cand a divortat de frumoasa lui nevasta. De atunci, Carl traieste ca un zombie, ferindu-se de prieteni si petreceri si inventand tot felul de scuze jalnice pentru a nu socializa. Rateaza evenimente importante din vietile celor mai buni prieteni si spune “NU” la absolut orice.

Intr-o zi, se intalneste cu un vechi amic care ii da un pliant despre niste intruniri miraculoase ce ii vor schimba viata. Desi neincrezator, Carl merge totusi la o asemenea intrunire unde face un legamant: va trebui sa spuna “DA” oricarei ocazii care se iveste in viata lui. Zis si facut, de a doua zi, Carl incepe sa spuna “da” vecinei sale octagenare care nu vrea decat sa-i faca sex oral, sefului de la banca – fan Harry Potter, boschetarului care-l jefuieste subtil, prietenilor, prietenilor pritenilor, site-ului de internet care ii trimite o iraniana pe care s-o ia de sotie, etc.

Evident, viata lui Carl se schimba: isi gaseste o prietene amuzanta, spontana si absolut fermecatoare in persoana lui Allison (Zoey Deschanel), uita de fosta sotie si reuseste s-o confrunte fara sa faca vreo duda, este promovat in consiliul director al bancii la care lucreaza ca urmare a faptului ca a aprobat toate cererile de creditare care au trecut pe sub stampila lui, devine supererou dupa ce salveaza un sinucigas si face pe psihologul in conversatia cu o coreana deprimata.

Insa, noua viata a lui Carl este foarte aproape de a-i fi spulberata de interventia FBI-ului. Cum ajunge FBI-ului sa-i dea peste cap existenta fericitului Carl, ramane sa aflati la cinema.

Mai poate Jim Carrey sa ne surprinda?

Eu zic ca da. Lui Jim Carrey ii reuseste, spre surprinderea mea, unul dintre cele mai bune, mai normale si mai umane roluri dupa deja celebrului The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, iar prestatia luicarrey2 este completata de o Zooey Deschanel degajata, romantica, nebunatica si imprevizibila.

Yes Man este o comedie romantica, insa nu face exces de momente amuzante , care pot fi numarate pe degetele de la o mana, dar totusi abunda in optimism si buna-dispozitie. Nu straluceste nici la capitolul originalitatea scenariului, pentru ca sigur am mai vazut povestea asta de foarte multe ori.

Nu va asteptati la una din faimoasele comedii cu Jim Carrey, pentru ca Yes Man este cat se poate de departe de ele si de vremea in care Carrey isi bombarda spectatorii cu o gama infinita de grimase si momente mai mult sau mai putin comice. De altfel, si regizorul lui Yes Man, Peyton Reed, este cunoscut mai ales pentru comediile romantice The Break-Up sau Down With Love.

In concluzie, Yes Man este o comedie decenta, inspirata si cu un mesaj foarte optimist: nu lasa viata sa treaca pe langa tine! S-ar putea sa va placa sau macar sa va binedispuna.

NOTA 7/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea