Filme

#_vacanta-2006

Vacanta promite incasari copioase

Regizoarea, scenarista si producatoarea Nancy Meyers , responsabila si pentru lungmetrajul „Vacanta“, nu e de ieri, de azi in industria cinematografica. Pe linga faptul ca a lansat-o pe Lindsay Lohan, este si una dintre putinele cineaste de la Hollywood ale carei pelicule sint in top 20 la incasari: „Ceva, ceva tot o iesi“ ocupa locul 16 in 2003, iar „Ce-si doresc femeile“ era al cincilea blockbuster al anului 2000. Recorduri pe care are mari sanse sa le depaseasca cu noua premiera, „Vacanta“.

Actiunea peliculei alterneaza doua continente, locatiile raminind la fel de atractive indiferent de geografie, ca si personajele. Doua femei, una englezoaica, Iris (Kate Winslet), cealalta americanca, Amanda ( Cameron Diaz ), care se cunosc pe Internet, fac schimb de domicilii pe perioada Craciunului. Odata ajunsa la Los Angeles, Iris face cunostinta cu Miles (Jack Black), compozitor de muzica de film , de care se inamoreaza. La fel procedeaza si Amanda, alesul ei fiind tocmai fratele lui Iris, Graham (Jude Law). Tot cvartetul de personaje e extrem de reticent in a se implica sentimental, de aici umorul spumos, rezultind replici de genul „vreau sa maninc carbohidrati fara sa am intentia de a ma sinucide“.

Talentul scenaristei consta in a construi protagonisti cinici, sceptici si inteligenti brici, departati de canonul normalitatii prin nevroze si situatii (indragostire fara speranta, vaduvie, excesul de munca etc.), pe care ii conduce apoi cu abilitate catre imbratisarea cliseelor romantice traditionale. Pe scurt, impaca varza si capra de minune, reusind sa incruciseze „Sex and the City“ cu „ Casablanca “. Singurul necaz al peliculei il reprezinta dezechilibrul: desi cele doua povesti se vor „in oglinda“, grosul umorului, al suspansului si al atractivitatii le revine pataniilor personajului lui Cameron Diaz, in timp ce firul narativ al englezoaicei pare a se desfasura cu incetinitorul si oarecum artificial.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea