Filme

#_underworld-rise-of-the-lycans-2009 #cronica #rhona mitra #bill nighy #michael sheen #rise of the lycans #underworld #lycan #varcolaci #vampiri

Underworld: Rise of the Lycans - remixul unei secvente din Underworld 1

Marea problema a prequel -ului (Lucian) si cum s-a indragostit de fiica (Sonja) liderului vampirilor (Viktor) si cum dragostea lor interzisa a generat un razboi nesfarsit intre bautorii de sange si varcolaci . Pe scurt, tema celui de-al treilea film al seriei am vazut-o cu sase ani in urma, intr-o secventa de cinci minute.

Sa incepem cu inceputul...

Urmand cronologia francizei, se axeaza pe originea razboiului sangeros vechi de sute de ani dintre vampirii aristocratici cunoscuti si ca Death Dealers (Negustorii Mortii) si fostii lor sclavi, varcolacii (Lycanii).

In perioada Evului Mediu, vampirii conduceau lumea, in timp ce lycanii erau niste fiare salbatice, incapabile de a reveni la forma umana. Atunci cand un varcolac capturat de vampiri da nastere unui copil (Lucian – Michael Sheen), Viktor (Bill Nighy) nu il omoara ca pe restul fiarelor, ci il pastreaza drept sclav.

Tanarul devine din ce in ce mai puternic si spre deosebire de lycanii obisnuiti, care nu pot reveni la forma umana, ramanand bestii pentru tot restul vietii, el se poate transforma din lycan in om cand doreste. In  plus, are abilitatea de a crea altii ca el. Cu timpul, Lucian devine satul de sclavie (chiar daca este favoritul lui Viktor) si de a sta sub tirania vampirilor pe care i-a protejat pana in momentul de fata. Sonja (Rhona Mitra) este fiica lui Viktor. Ea se indragosteste de Lucian si isi sfideaza tatal care nu vrea sa auda de legatura celor doi.

Lucian comploteaza detronarea vampirilor, preluand rolul de lider in razboiul varcolacilor impotriva vampirilor. Dar pentru ca planul lui sa aiba succes, el va avea nevoie de fiica marelui Viktor, pentru a obtine libertatea tuturor Lycanilor.

...si sa terminam cu continuarea

Cei care vor iesi fericiti de la Underworld 3 sunt cei care il indragesc pe actorul britanic Bill Nighy. Acesta isi joaca foarte bine rolul, asa cum a facut si in primele doua parti. Impreuna cu Michael Sheen, Nighy reuseste sa scoata filmul din amorteala. Ma intreb daca nu erau cei doi, oare ce se intampla cu filmul?

Rhona Mitra, actrita care i-a luat locul lui Kate Beckinsale (desi cele doua au interpretat roluri diferite), nu a reusit sa se ridice la nivelul acesteia. Cred ca si regizorul Patrick Tatopoulos a realizat acest lucru - in primele doua parti, Kate a dominat ecranul. In Rise of the Lycans , Sheen si Nighy sunt adevaratele, singurele vedete.

Rise of the Lycans se descurca bine la capitolul efecte speciale, cea mai buna parte fiind batalia dintre specii. Cum Tatopoulos vine dintr-o lume a efectelor speciale (acesta fiind responsabil cu efectele speciale ale primelor doua parti, 10,000 BC si I Am Legend), nu ma asteptam la altceva decat la un kilolitru de sange si zeci de cadavre lasate in urma (ca deh, e un film cu vampiri si varcolaci).

Se descurca bine cu efectele, dar pierde din cauza imaginii foarte intunecate. Am inteles ca vampirii sunt creaturi nocturne si ca evita soarele, ca varcolacii sunt niste bestii infricoasatoare si ca Lucian distruge case in Brasov noaptea, dar putina lumina nu strica nimanui.

Da. Spre surpinderea si amuzamentul meu, dupa spusele unei vampirite din consiliu, Lucian a atacat doua case din Brasov in timpul evadarii sale. Bine ca n-a trecut prin Sinaia ca ramaneam fara Peles.

Oricum, cine se asteapta la suspans ar trebui sa renunte. Singurul motiv bun de a urmari filmul se datoreaza prestatiei celor doi actori, Sheen si Nighy. In rest nu exista absolul nimic original, interesant sau nemaivazut pe tot parcursul filmului.

Trailer Underworld: Rise of the Lycans

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea