Filme

#_ultima-printesa-2005

Ultima printesa, o noua fantezie epica pe marile ecrane

De pe taramul sabiilor si al dragonilor vine pe marile ecrane de vineri, 30 iunie, pelicula Ultima printesa.

Filmul este o aventura fantastica plina de efecte vizuale ametitoare ce nu trebuie ratata de amatorii genului fantezy. Filmul are in centru tragicul destin al printesei Qincheng (Cecilia Cheung).

Ultima printesa in deschiderea festivalului de film de la Moscova
In regia maestrului Kaige Chen Ultima printesa a deschis editia de anul acesta a festivalului de film de la Moscova. Pelicula a fost prezentata publicului drept o noua fantezie epica in care se pun bazele unei calatorii in taramul mitic al Chinei.

Premiera va avea loc vineri, 30 iunie, in cinematografele bucurestene. Filmul debuteaza cu imaginea unei fetite ce umbla printre cadavrele imprastiate pe campul de lupta. Un baiat mai mare, din clasa nobililor, ii spune ca daca va accepta sa-i fie sclav, el ii va da ceva de mancare. Fetita accepta, dar imediat isi incalca promisiunea si fuge cu mancarea ca sa o gaseasca pe mama ei. Alergand prin intuneric, fetita se intalneste cu frumoasa Vrajitoare . “Vrei sa devii o printesa dorita de toti barbatii din lume? Dar exista un pret - nu vei stii niciodata ce este dragostea adevarata sau fericirea. Accepti?” “Accept”, a raspuns fetita.

Intre timp, Generalul Atotputernic se imbraca cu armura lui rosie, cu multe broderii florale, si se pregateste pentru o lupta crancena, care s-ar putea sfarsi cu prima sa infrangere. In mod incredibil, un Tanar Sclav, recent angajat, joaca un rol important pentru rezultatul bataliei. Datorita remarcabilului talent al acestuia de “a a fi mai iute ca vantul”, Generalul iese inca o data victorios. In timp ce trupele se bucura de victorie, se aude despre o tradare la Palatul Imperial. Generalul Atotputernic trebuie sa se intoarca imediat pentru a-l salva pe Rege de invadatori. El ii ordona Tanarului Sclav sa-l insoteasca, dar in timp ce trec printr-o padure intunecoasa, cei doi se pierd unul de celalalt in mod misterios. Vrajitoarea apare in fata Generalului, desface Harta Destinului, aratandu-i un barbat imbracat in armura Generalului, care il omoara pe Rege. Generalul nu crede in puterea sortii si razand, scoate sabia si o indreapta spre Vrajitoare, dar aceasta dispare. Chiar in aceasta clipa, o aparitie misterioasa si inspaimantatoare le taie calea, imbracata intr-o pelerina neagra si il ataca pe General. Serios ranit, el este salvat de Tanarul Sclav din ghearele adversarului sau, a carui fata nu se distinge, desi caracteristicile lui fizice par foarte familiare.

Inainte de a disparea ca un vartej de vant, Ucigasul cu Pelerina Neagra se uita lung la Tanarul Sclav. Generalul ranit il instruieste pe Tanarul Sclav: “Pune-ti armura mea cu flori si fugi la Palatul Imperial ca sa-l salvezi pe rege”. Tanarul Sclav soseste la Palatul Imperial, care se afla sub asediul Ducelui din Nord si al trupelor sale. Stand pe creasta vantului, fetita, care intr-adevar a devenit frumoasa Printesa, este acum inconjurata de soldati care o admira pentru frumusetea ei. Atunci cand Printesa refuza sa colaboreze, Regele isi scoate sabia si o ameninta. Ajungand acolo imbracat in armura Generalului, Tanarul Sclav vede cat de indurerata este Printesa si din instinct infige sabia in pieptul Regelui, fara a realiza cine este acesta. Astfel, Tanarul Sclav, dupa cum a prevestit Vrajitoarea, l-a ucis in mod prostesc pe Rege, implinind profetia de pe Harta Destinului. Tanarul Sclav o insfaca pe Printesa si fuge in mod spectaculos, dar in cele din urma, sunt blocati de Ducele Nordului. Acesta promite sa o elibereze pe Printesa daca Generalul este de acord sa sara intr-o cascada inspaimantatoare. “Du-te, tu trebuie sa traiesti!”, sunt ultimele cuvinte ale Sclavului adresate Printesei inainte de a sari in cascada. Afland ca Regele a fost ucis cu brutalitate de barbatul care purta armura cu motive florale, oamenii Generalului Atotputernic cred ca Regele a fost ucis de comandantul lor si il parasesc, cuprinsi de dezgust. Tanarul Sclav a supravietuit dupa ce a sarit in cascada rece ca gheata si a ramas loial Generalului Atotputernic. Acesta ii porunceste sa o salveze pe Printesa din mainile Ducelui Nordului, care a inchis-o intr-o cusca de aur uriasa. La palatul ducelui, Sclavul se strecoara in cusca de aur si o prinde pe Printesa speriata in brate. Generalul Atotputernic soseste si el pentru a ajuta la salvarea Printesei si o ia pe cal, fugind cu ea.
Sclavul este capturat si, dupa ce il supune unui interogatoriu , Ducele ii ordona Asasinului mascat sa il ucida. Acesta se dovedeste a nu fi pe masura Tanarului Sclav. Odata ce reuseste sa se elibereze, Sclavul se intoarce la Maestrul sau, iar Generalul isi da seama ca amandoi s-au indragostit de Printesa. Incapabil sa mai suporte emotii atat de puternice, Sclavul pleaca. Din nou Sclavul si Asasinul se intalnesc, dar de aceasta data Asasinul il duce pe Sclav intr-o calatorie in trecut pentru a-i arata faptul ca amandoi se trag din Tinutul zapezii, din acelasi neam, care poate fugi mai repede ca vantul. Devine clar ca Asasinul, ultimul supravietuitor al tribului, a devenit slujitorul Ducelui Nordului dupa ce acesta a macelarit intreg tribul. In acest timp, Ducele a reusit sa-l ademeneasca pe General departe de Printesa si sa-l intemniteze. Sclavul se intoarce inca o data la Maestrul lui, dar o gaseste aici pe Printesa singura. Ea il trimite sa-l gaseasca pe General si, ramasa singura, este capturata de oamenii Ducelui.

Ducele se dovedeste a fi baiatul in fata caruia Printesa isi incalcase promisiunea cu multi ani in urma, distrugandu-i astfel destinul. Ranit grav, Generalul ii spune Printesei: “Mergi inainte! Traieste-ti viata!” Sclavul marturiseste si el ca o iubeste pe Printesa, iar vraja destinului este in sfarsit rupta. El o ia pe Printesa in brate si porneste intr-o calatorie in viitor - sau in trecut. De altfel, intreaga pelicula este o fantezie epica prin care pune bazele unei calatorii in taramul mitic al Chinei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea