Filme

#rise of the planet of the apes #star trek #prequel #x-men:first class #filme prequel

Top filme prequel neasteptat de reusite

Continuarile unor pelicule de succes sunt adesea privite cu scepticism de catre critica si, nu de putine ori, nu au nici pe departe succesul filmului original. Cum ramane insa cu filmele prequel, a caror actiune se deruleaza inaintea unei pelicule de referinta? In mod cu totul si cu totul neasteptat, uneori acestea se dovesc creatii cinematografice de-a dreptul reusite.

Cel mai recent prequel cu care a facut cunostinta publicul cinefil din lumea intreaga este "Oz the Great and Powerful", lansat in cinematografe la nivel mondial in data de 8 martie. Incasarile sale, care au stabilit recorduri pentru anul 2013, demonstreaza intocmai faptul ca pelicula Disney este un prequel care face cinste povestii lui Frank L. Baum. Iata si alte filme prequel neasteptat de reusite:

Star Trek (2009)

Dupa seriale de televiziune, 10 filme si o multime de carti despre "Star Trek", era greu de crezut ca ar mai fi putut fi creata o pelicula originala si reusita despre Flota Stelara. Si totusi, in 2009, a fost lansat, sub bagheta regizorului J.J. Abrams, prequelul "Star Trek", care va avea si o continuare in acest an, "Star Trek Into Darkness".

Filmul prequel, care arata cum a inceput aventura lui Kirk, Spock, a Uhurei si a restului echipajului, s-a bucurat de un succes nesperat si, spre deosebire de alte filme, a fost construit suficient de inteligent pentru a-i satisface chiar si pe cei mai infocati fani "Star Trek".


Rise of the Planet of the Apes (2011)

Un alt prequel reusit a fost si "Planeta Maimutelor: Invazia", a carui actiune se desfasoara inaintea celei din seria de pelicule (cinci la numar) "Planet of The Apes".

Prequelul lansat in 2011 a atins o seama de subiecte actuale foarte delicate - cum ar fi testarea pe animale, manipularea genetica s.a.m.d. - si s-a concretizat intr-o bijuterie cinematografica plauzibila.


X-Men: First Class (2011)

Tot in 2011 a fost lansat un alt prequel reusit, cel care spune originea aventurlor din seria "X-Men". Cu actori ca James McAvoy si Michael Fassbender, "X-Men: First Class" ne introduce in lumea tanarului profesor telepat Charles Xavier, inainte ca el sa devina Profesorul X, iar amicul sau Erik Lensherr sa se transforme in Magneto.



Foto: theemlog.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea