Filme

#benzi desenate #batman #supereroi # povestea lui batman #batman si robin #seria batman #personajul batman

Top 5 lucruri mai putin stiute despre Batman

Unul dintre cei mai indragiti supereroi din SUA, dar si din intreaga lume, Batman a fost, de-a lungul timpului, personajul principal in numeroase filme , jocuri video si seriale. Chiar daca este foarte cunoscut si iubit, Batman isi are, in continuare, misterele sale. Descopera-le pe cateva dintre ele in cele ce urmeaza!

 

1. The Seduction of the Innocent

In 1954, dr. Frederic Wertham, un psihiatru de origine germano-americana, a publicat controversata carte "The Seduction of the Innocent". Aceasta sustinea ca benzile desenate, cu imaginile lor violente, contribuiau la dezvoltarea delincventei juvenile. Printre altele, autorul facea referire si la Batman si Robin care ar fi fost un cuplu gay. Poate pentru a contrazice cu vehementa aceasta conceptie, Batman (adica, Bruce Wayne) a fost transformat intr-un afemeiat fara pereche, situatie cat se poate de evidenta in ecranizarile realizate.

 

2. Primul film Batman

Primul film in care Batman isi face aparitia a fost realizat in anul 1964, in regia lui Andy Warhol. Nu se mai pastreaza prea multe informatii despre filmul numit "Batman, Dracula", insa ceea ce se stie este faptul ca rolul detectivului i-a fost atribuit lui Gregory Battcock, un colaborator de-al lui Andy Warhol.

 

3. Orasul Gotham

Intr-o prima faza, actiunea din seria Batman avea loc in New York, la fel ca in cazul multor benzi desenate de la vremea respectiva. Ulterior, insa, scriitorii au hotarat sa mute actiunea intr-un oras fictiv, pentru ca Batman si povestea acestuia sa aiba o lume proprie. De unde vine numele de Gotham? Unul dintre scriitori a deschis la intamplare o carte de telefoane si astfel s-a nascut legendarul oras din povestea lui Batman .

 

4. Schita lui Batman

In filmul "Batman" (1989), regizat de Tim Burton, apare un desen schitat, infatisand un liliac imbracat intr-un costum si cuvintele "Have you seen this man?" ("L-ati vazut pe barbatul acesta?"). Daca, in mod normal, nu ai remarca desenul in cauza, afla ca acesta a fost realizat de nimeni altul decat creatorul lui Batman, Bob Kane!

 

5. Cel mai devotat Batman

Desi rolul Batman a fost jucat, de-a lungul timpului, de catre o multime de actori, cel care l-a interpretat cel mai mult timp a fost Kevin Conroy, vocea care a dat viata personajului timp de 12 ani, in mai multe serii de desene animate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea