Filme

#horror #top filme #filme de groaza # filme interzise

Top 5 filme interzise

De la aparitia filmului incoace, o multime de productii cinematografice au fost interzise sub diverse motive: politice, religioase ori morale. Imaginile nepotrivite au deranjat regimuri conducatoare sau doar consilii specializate care au impus eliminarea scenelor explicite. Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai cunoscute filme care, candva, au fost interzise!

 

1. The Exorcist (1973)

 

Filmul 'The Exorcist ' a fost lansat in anul 1973 si a generat spaima in randul a generatii intregi de spectatori. Incasarile sale depasesc suma de 441 milioane dolari, chiar daca filmul a fost interzis initial in numeroase orase si tari din cauza scenelor horror si, in anumite cazuri, din considerente religioase. In Marea Britanie, de pilda, 'The Exorcist' nu a fost disponibil decat incepand cu anul 1990.



 

2. ' The Texas Chainsaw Massacre ' (1974)

 

Un film, de asemenea, horror, 'The Texas Chainsaw Massacre' a fost interzis in multe tari la vremea lansarii sale, iar o multime de cinematografe au renuntat sa il mai difuzeze dupa ce au primit plangeri legate de imaginile extrem de violente. Desi are la baza un scenariu fictiv, filmul a fost prezentat ca fiind inspirat din fapte reale pentru a atrage un public cat mai numeros.



 

3. Cannibal Holocaust (1980)

 

'Cannibal Holocaust' este un film horror italian interzis si astazi in mai bine de 50 de tari. La data lansarii sale, regizorul Ruggero Deodato a fost arestat si condamnat pentru crima, in urma zvonurilor care sugerau ca filmul este un snuff, adica o inregistare a unor fapte reale. 'Cannibal Holocaust' este considerat unul dintre cele mai revoltatoare filme de acest tip.



 

4. The Evil Dead (1981)

 

Un alt film interzis si astazi in cateva tari din lume, printre care se numara Finlanda, Germania, Islanda si Irlanda, 'The Evil Dead' este o productie horror extrem de violenta care, insa, s-a bucurat de aprecierea criticilor si de succes la public, ducand chiar la aparitia unui adevarat cult.



 

5. Natural Born Killers (1994)

 

Filmul regizat de Oliver Stone, cu un scenariu scris de Quentin Tarantino, a fost, initial, interzis complet in Irlanda si nu a primit aprobarea de a fi distribuit in SUA. Pentru a-l putea comercializa, regizorul a fost nevoit sa taie 4 minute din film, primind, ulterior, acceptul de a-l distribui in SUA. Filmul este controversat, intrucat reprezinta o oda adusa actului criminal.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea