Filme

#filme #top filme #filme tari # top filme ingeri

Top 5 filme cu ingeri

Scenaristii de la Hollywood au mizat de foarte multe ori pe succesul filmelor in care rolul principal le este atribuit personajelor supranaturale, iar ingerii nu fac exceptie de la aceasta regula.

Fie ca aduc in prim plan ingeri rai sau ingeri rai, fie ca umanizeaza latura divina a ingerilor, o multime de filme americane isi concentreaza actiunea in jurul acestor fapturi.

1. Constantine (2005)

Avandu-l in rolul principal pe Keanu Reaves, "Constantine" prezinta povestea unui individ care patruleaza granita pamanteasca dintre Rai si Iad. El lupta impotriva demonilor care umbla pe Pamant sub infatisarea de oameni.

Eroul, Constantine poarta pecetea faptului ca incercat sa se sinucida si are un talent pe care nu si l-a dorit la inceput, acela de a recunoaste ingerii si reprezentantii diavolului.



2. The Bishop's Wife (1947)

O pelicula ceva mai veche, "The Bishop Wife" prezinta modul in care episcopul Henry Brougham primeste ajutorul divinitatii.

Dupa ce s-a rugat la Dumnezeu sa primeasca o indrumare, episcopul Bishop se vede pus in postura de a-l gazdui in casa sa pe ingerul pazitor Dudley.

Desi intreaga comunitate este cucerita de carisma lui Dudley, Bishop isi arata antipatia in permanenta fata de musafirul sau si crede ca acesta vrea sa-i ia locul in inima sotiei si fiicei sale.


3. Dogma (1999)

"Dogma" aduce in prim plan un scenariu terifiant, in care doi ingeri alungati de Dumnezeu din Rai au o tentativa de a crea o biserica in New Jersey. Astfel, cei doi exilati din paradis se pot reintegra sufleteste si, ulterior, pot ajunge din nou in Rai.

Mitul perfectiunii divine ar putea fi daramat, iar umanitatea insasi se afla in pragul colapsului.

Ultima descendenta a lui Isus se vede nevoita sa duca o lupta pe viata si pe moarte cu ingerii razvratiti.


4. Meet Joe Black (1999)

Joe Black, personajul principal al acestei pelicule este un sol al Mortii, un Inger cu chip atragator.

Interpretat de Brad Pitt, Ingerul Mortii se abate de la misiunea sa, dupa ce se indragosteste de tanara Susan. Astfel, Joe Black va constata ca dragostea ridica tot atatea probleme pentru Moarte, cat si pentru oamenii de rand.

5. Legion (2010)

"Legion" prezinta batalia finala pentru salvarea Pamantului. Pelicula, cu viziune apocaliptica ,realizata de regizorul Scott Stewart, prezinta povestea unui mic grup de supravietuitori care incearca sa lupte impotriva raului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea