Filme

#robert downey jr. #top filme #actori celebri #filme tari #filme robert downey jr

Top 5 cele mai bune filme ale lui Robert Downey Jr

Un actor hollywoodian inzestrat cu o doza sanatoasa de talent actoricesc, Robert Downey Jr s-a luptat, multi ani, cu dependenta de droguri. In 2007, insa, a reusit sa revina, iar de atunci, cariera sa a luat din nou avant. Care sunt cele mai bune filme ale lui Robert Downey Jr? Descopera in continuare!

 

1. Chaplin (1992)

Filmul ce are la baza biografia renumitului Charlie Chaplin a reusit sa ii aduca lui Robert Downey Jr o nominalizare la premiile Oscar in anul 1992. In 'Chaplin', actorul american reuseste sa faca un rol de zile mari, contopindu-se cu personajul pe care il interpreta.



 

2. Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Robert Downey Jr este naratorul acestui film realizat in 2005, cat si personajul care ghideaza audienta de-a lungul povestii. In film, Downey Jr joaca rolul unui hot carismatic din LA, pe nume Harry Lockhart, care, fugind de politie, nimereste in mijlocul unei auditii si este distribuit intr-un film. Chiar daca 'Kiss Kiss Bang Bang' nu a fost un succes de casa, a fost foarte bine primit de critici.



 

3. Zodiac (2007)

Filmul care a marcat reintoarcerea actorului la Hollywood, dupa absenta provocata de indelungata dependenta de droguri, 'Zodiac' este o inca o dovada clara a talentului lui robert downey jr. In film, actorul joaca rolul unui jurnalist ce devine tinta ucigasului Zodiac.



 

4. Omul de Fier (2008)

Un blockbuster cu incasari exceptionale, 'Iron Man' l-a readus, cu adevarat, pe Robert Downey Jr in atentia publicului. Actorul isi transforma personajul - geniul rebel Tony Stark - intr-unul simpatic si carismatic, succesul filmului datorandu-se, in parte, intocmai talentului demonstrat de Downey Jr.



 

5. Tropic Thunder (2008)

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat filmul 'Tropic Thunder' care i-a adus lui Robert Downey Jr cea de-a doua nominalizare la premiile Oscar. Lansat in acelasi an cu primul 'Iron Man', 'Tropic Thunder' il transpune pe actor in pielea lui Kirk Lazarus, un australian care joaca rolul unui barbat de culoare intr-un film despre razboiul din Vietnam . Filmul este o comedie spumoasa in care mai joaca si Jack Black si Ben Stiller.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea