Filme

#patrick swayze #top filme #filme celebre #filme patrick swayze

Top 5 cele mai bune filme ale lui Patrick Swayze

In urma cu doi ani, in data de 14 septembrie 2009 , Patrick Swayze a pierdut lupta cu cancerul pancreatic. Un actor talentat, Patrick Swayze a lasat in urma sa o mostenire cinematografica demna de luat in seama. Iata, asadar, cinci dintre cele mai bune filme ale regretatului actor!

 

1. The Outsiders

Un film clasic, in care Patrick Swayze a jucat alaturi de vedete ca Ralph Macchio, Matt Dillon, Rob Lowe, Emilio Estevez , Diane Lane si Tom Cruise, poate fi considerat una dintre cele mai reusite pelicule cinematografice din cariera actorului american. Un film reprezentativ pentru tinerii americani ai acelor vremuri (anii '80), productia merita vazuta, fie si doar pentru simplul fapt ca este regizata de Francis Ford Coppola.



 

2. Point Break

Un rol in care Patrick Swayze s-a cufundat cu desarvarsire este cel pe care l-a avut in pelicula 'Point Break'. Aici, actorul american intra in pielea lui Bodhi, liderul unui grup de surferi si talhari si face un rol de zile mari, eclipsandu-l cu desavarsire pe atunci cvasi-necunoscutul Keanu Reeves.



 

3. Donnie Darko

Chiar daca nu este unul dintre cele mai reprezentative filme pentru cariera lui Patrick Swayze, 'Donnie Darko' este, cu siguranta, o productie importanta. In acest film, Patrick Swayze intruchipeaza un guru cu o multime de secrete si, daca rolul nu este tocmai ceea ce publicul ar putea astepta de la actorul american, in mod cert este unul pe care actorul il pune in valoare, creand momente memorabile.



 

4. Dirty Dancing

Filmul care l-a propulsat pe Patrick Swayze pe cultimele celebritatii este se numara printre cele mai bune productii in care acesta a jucat. Rolul i se potriveste ca o manusa, iar remake-urile ulterioare demonstreaza ca personajul lui Swayze (si povestea de iubire!) nu are aceeasi savoare in interpretarea altor actori.



 

5. Ghost

Un alt film de succes din cariera cinematografica a lui Patrick Swayze si castigator a doua premii Oscar, 'Ghost' nu putea fi omis atat datorita prestatiei actoricesti a lui Swayze, cat si pentru ca productia l-a transformat intr-un personaj cu mare cautare la Hollywood. Emotionanta poveste, presarata cu elemente dramatice, dar si mult umor, a prins la publicul din lumea intreaga si continua sa fie apreciata si astazi.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea