Filme

#braveheart #pulp fiction #blockbuster #top filme # filme anii 90 # filme vechi #goodfellas #the usual suspects

Top 5 cele mai bune filme ale anilor '90

Anii '90 au reprezentat o decada ce a dat o multime de filme uimitoare. Blockbustere sau productii cinematografice mai mici, dar foarte bine realizate, cele mai bune filme ale anilor '90 includ nume mari care au confirmat si ulterior. Descopera, in continuare, cateva dintre cele mai bune pelicule ale anilor '90!

 

1. Goodfellas

Lansat in anul 1990, filmul in regia lui Martin Scorsese este, cu siguranta, una dintre cele mai reusite productii ale anilor '90. Ray Liotta, Robert De Niro si Joe Pesci ofera unele dintre cele mai bune interpretari din cariera lor cinematografica, iar scenariul (scris de Scorsese si Nicholas Pileggi, autorul romanului care a stat la baza filmului) este presarat cu replici citate ani de-a randul.



 

2. The Shawshank Redemption

"The Shawshank Redemption" ("Inchisoarea Ingerilor") din 1994 este o alta capodopera cinematografica a anilor '90, cu Tim Robbins si Morgan Freeman in rolurile principale. Filmul semnat de Frank Darabont , bazat pe un roman scris de Stephen King, spune o poveste emotionanta care poate fi patrunsa si inteleasa cu adevarat dupa multiple vizionari.



 

3. The Usual Suspects

Scenariul original, scris de Christopher McQuarrie, este ajutat de performantele actoricesti ale lui Kevin Spacey, Chazz Palminteri , Benicio del Torro si Gabriel Byrne. Capodopera "Suspecti de serviciu", realizata in 1995, a si castigat doua premii Oscar, acordate lui Kevin Spacey si lui Christopher McQuarrie. O pelicula ce te tine in suspans pana in ultima clipa, "The Usual Suspects" este, in mod cert, unul dintre cele mai bune filme ale anilor '90.



 

4. Braveheart

Pe vremea cand filmele de actiune/aventuri nu erau construite cu ajutorul efectelor speciale, a fost lansat "Braveheart". Un film exceptional, pentru care Mel Gibson a si castigat premiul Oscar, acesta ar putea sa fie chiar cel mai reusit film de aventuri al anilor '90.



 

5. Pulp Fiction

Unul dintre filmele definitorii ale anilor '90, creatia geniului cinematografic Quentin Tarantino este un thriller excelent, deopotriva amuzant si tulburator. Quention Taratino a continuat sa isi demonstreze talentul cu filme ca "Inglourious Basterds" si seria "Kill Bill", printre altele.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea