Filme

#filme #Schindler's List #roluri memorabile #contabili #The Untouchables #Oscar Wallace #Andy Dufresne #The Shawshank Redemption #Itzhak Stern #Jonathan Mardukas #Midnight Run

Top 4 roluri memorabile de contabil in filme

Pe unii dintre ei am putea sa ii numim eroi. Si nu doar pentru ca ne salveaza de mii de probleme cu banii sau taxele. Ci pentru au fost punctul de pornire pentru personaje de film memorabile. Cel putin in filme, contabilii traiesc vieti pline de actiune, aventura sau dramatism.

Pe ecrane, i-am vazut complotand evadari din inchisoare, conducand raiduri, traind povesti de dragoste pline de pasiune, salvand mii de vieti etc.

Iata mai jos 4 recomandari de filme speciale avand personaje memorabile contabilii:


Oscar Wallace - The Untouchables

Desi contabilii nu poarta pistoale la ei atunci cand merg la munca, Oscar Wallace este un tip neobisnuit, cu un job care iese din tipare. In linii mari atributiile sale sunt insa similare cu ale oricarui contabil obisnuit.

Wallace face echipa cu Eliot Ness (Kevin Costner), ajungand sa faca parte dintr-o echipa in care domneste pericolul, dar si adrenalina.


Andy Dufresne
- The Shawshank Redemption

O modalitate buna de te feri de pericolele din inchisoare este de a te pune bine cu gardienii. Personajul Andy Dufresne a inceput sa ii ajute pe gardieni, dar mai ales pe directorul inchisorii cu bilanturile anuale si cu sfaturi despre depozitarea banilor astfel incat sa nu plateasca impozit.

Meseria pe care o avea inainte de a intra in inchisoare pe nedrept l-a ajutat pe Andy Dufresne sa aiba o viata mai usoara dupa gratii.


Itzhak Stern
- Schindler’s List

Drama care a avut la baza Holocaustul, Schindler’s List, a avut o distributie excelenta si a avut parte de numeroase personaje incredibile. Alaturi de omul de afaceri german Oskar Schindler (Liam Neeson), il gasim pe Itzhak Stern (Ben Kingsley), un contabil iscusit. Prietenia dintre cele doua personaje il determina pe Schindler sa faca gestul eroic care a salvat de la moarte sute de evrei, dar si priceperea contabilului, care reusea mereu sa faca anumite calcule astfel incat sa fie intotdeauna nevoie de mai multi evrei pentru munca.


Jonathan Mardukas - Midnight Run

Jonathan Mardukas este un alt contabil care se foloseste de meseria sa in scopuri mai putin conventionale. Mai exact, Mardukas pagubeste un om de afaceri, iar suma pentru care a riscat totul se ridica la cateva milioane de dolari.

Jonathan Mardukas este urmarit de catre Jack Walsh (Robert De Niro), un vanator de recompense, al carui scop este acela de a-l aduce pe Mardukas in fata milionarului pagubit.



Sursa foto principala: pastemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea