Filme

#film francez #filme #top filme #top filme frantuzesti

Top 4 filme frantuzesti de actiune

Daca iti plac armele, exploziile si actiunea, cu siguranta vei fi incantat de productii precum "La Femme Nikita", "Doberman" sau "Leon". Iata un top al celor mai bune filme de actiune frantuzesti.

La Femme Nikita
(1990)

La Femme Nikita prezinta povestea unei tinere care a comis o spargere alaturi de doi prieteni, insa este prinsa si judecata in instanta. Ea este gasita vinovata si dusa la o scoala speciala, acolo unde i se spune ca Nikita nu va mai exista si ca i se va da o alta identitate, iar apoi va fi antrenata pentru a fi spion.

Filmul a avut atat de mult succes, incat dupa numai cativa ani americanii au realizat un serial pe baza aceleiasi povesti.

Doberman
(1997)

Doberman este un criminal care a avut prima sa arma inca de cand a fost botezat. Acum el conduce o banda de jefuitori, alaturi de care vrea sa devina foarte bogat... sau sa moara incercand. Dupa marele jaf, Doberman incepe sa fie urmarit de politia franceza, condusa de un politist determinat, care are un singur scop: acela de a-l prinde pe Doberman cu orice pret.

Leon
(1994)

Leon este un ucigas platit, care nu se lasa impresionat de nimic. Totul se schimba insa atunci cand in viata sa apare Mathilda (Natalie Portman), o fetita in varsta de 12 ani, ramasa orfana din cauza unui agent DEA corupt. Fetita intra rapid in sufletul ucigasului, insa acest lucru il face pe Leon sa greseasca mai mult si sa acorde mai putina atentie detaliilor care il ajutau sa scape cu viata si sa isi duca la bun sfarsit toate misiunile.

The Nest
(2002)

Laborie este un ofiter de succes din fortele speciale franceze, iar misiunea sa este de a-l transporta pe Abedin Nexhep, capul mafiei din Albania, intr-o locatie sigura. In timpul acestui transfer, Nexhep angajeaza cativa ucigasi profesionisti pentru a provoca o ambuscada, pentru a-l salva si pentru a impusca pe oricine se impotriveste.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea