Filme

#batman #joker #spider-man #personaje negative #personaje filme #dr octopus #green goblin

Top 3 personaje negative de neuitat din filme

Pentru ca un personaj negativ sa fie credibil si sa ramana in posteritate, este necesar sa intruneasca o serie de atribute: sa aiba puteri supraomenesti (pentru a se putea lua la tranta cu un supererou) sau abilitati aparte, o ambitie nemasurata si, eventual, o poveste tragica de viata. Daca toate acestea se regasesc intr-o proportie satisfacatoare intre trasaturile Mandarinului din "Iron Man 3", ramane de vazut. Pana atunci, iata 3 personaje negative de neuitat din filme celebre!


1. The Joker

Unul dintre cele mai infricosatoare, dar si cel mai bine jucate personaje negative din istorie este in mod cert Jokerul din "The Dark Knight", interpretat magistral de actorul australian Heath Ledger. Pana la interpretarea sa, insa, Jokerul a mai fost jucat si de alti actori precum Cesar Romero si Jack Nicholson, care l-au ajutat sa evolueze.

In cele din urma, in "The Dark Knight", s-a ajuns la un personaj malefic desavarsit, cu principii nihiliste, pentru care absolut totul este o gluma.


2. The Green Goblin

Un alt personaj negativ memorabil este Spiridusul Verde (Green Goblin) din seria "Spiderman". Aceasta a beneficiat de o intrepretare magistrala din partea lui Willem Dafoe, in pelicula din 2002 a lui Sam Raimi, "Spider-Man", unde, pe langa o infatisare infricosatoare, a primit si o personalitate pe masura, paranoida megalomaniaca.


3. Dr. Octopus

Ramanand in lumea Omului-Paianjen, ajungem la Dr. Octopus, un personaj negativ conturat excelent in filmul "Spider-Man 2", in interpretarea lui Alfred Molina. De aceasta data, este vorba despre un om de stiinta cu intentii onorabile care are nefericita inspiratie de a fi cobaiul propriului experiment care, bineinteles, merge cum nu se poate mai prost, transformandu-l intr-un monstru controlat de o masinarie.

Chiar si in asemenea circumstante, Dr. Otto Octavius/Dr. Octopus este manat de dorinta de a-si continua cercetarile in domeniul energiei, o metafora a puterii, care se intoarce impotriva celor care o exercita fara discernamant.



Sursa foto: batman.wikia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea