Filme

#dans #filme #coregrafie #top filme #filme celebre

Top 3 filme cu si despre dans

Pentru iubitorii dansului, peliculele cinematografice care abordeaza acest subiect sunt o adevarata incantare. Chiar si asa, filmele de acest tip au si ele reusitele lor spectaculoase care au avut succes nu doar printre impatimitii miscarilor de dans. Iata cateva dintre cele mai bune filme cu si despre dans!


1. (1977)

Un clasic al genului, " Saturday Night Fever " l-a transformat pe John Travolta intr-un star hollywoodian. Nominalizata la premiile Oscar, pelicula s-a bucurat si de un succes comercial incredibil si a promovat muzica disco atat pe plan local, cat si mondial. De altfel, coloana sonora a filmului american, semnata de trupa Bee Gees, este cea mai bine vanduta din toate timpurile.

Povestea filmului "Saturday Night Fever" are la baza un articol fictiv scris, in 1976, de jurnalistul britanic Nik Cohn, intitulat "Tribal Rites of the New Saturday Night".

2. (1987)

Un film la fel de popular ca precedentul, " Dirty Dancing " a ramas in istoria cinematografica drept unul dintre cele mai apreciate pelicule cu si despre dans si dansatori. Desi a fost realizat cu un buget mic , "Dirty Dancing" a reusit sa adune incasari de peste 200 milioane de dolari pana in prezent. Pelicula, cu Patrick Swayze si in rolurile principale, a beneficiat de o coloana sonora de mare succes - piesa "(I've Had) The " a castigat atat un Glob de Aur, cat si un premiu Oscar.

3. Flashdance (1983)

"Flashdance" este un alt film care a imbinat cu succes miscarile de dans cu muzica de exceptie. Pelicula care a inspirat si clipul piesei "I'm Glad" a lui Jennifer Lopez nu s-a bucurat de aprecierea criticii de specialitate, insa a avut un succes nesperat la public, reusind sa stranga incasari de peste 100 milioane de dolari. In plus, a dat si doua piese care au facut istorie: "Maniac" de Michael Sembello si "Flashdance... What a Feeling" cantata de , care a obtinut si un premiu Oscar.



Alte filme cu si despre dans care merita mentionate: "Footloose", "Black Swan", "Save the Last Dance", "Step Up" si multe altele.

Foto: brightwalldarkroom.tumblr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea