Filme

#curiozitati #the great gatsby #curiozitati the great gatsby #curiozitati filme

Top 3 curiozitati despre filmul "The Great Gatsby"

"The Great Gatsby", somptuosul film semnat de Baz Luhrmann, a poposit in cinematografele din lumea intreaga inca de saptamana trecuta si a atras laude si critici, deopotriva. Lasand insa la o parte perceptia asupra peliculei, stiai ca filmul ar fi trebuit sa apara inca de acum aproape un deceniu? Sau ca unul dintre rolurile importante ar fi trebuit sa ii apartina lui Ben Affleck? Iata trei curiozitati despre filmul "Marele Gatsby"!


1. Ideea proiectului "The Great Gatsby" a aparut in 2004

Ideea ecranizarii romanului lui F. Scott Fitzgerald dateaza inca de acum 9 ani, din timpul unei calatorii de lunga durata cu trenul in timpul careia regizorul Baz Lurhmann a ascultat varianta audio a cartii.

Si cum s-a indragostit iremediabil de ea, i-a contactat de indata pe producatorii de la Sony, care detineau drepturile de ecranizare ale romanului, dupa care s-a indreptat tinta catre Leonardo diCaprio, singurul actor pe care Baz Luhrmann l-a avut in vedere pentru rolul lui Jay Gatsby.


2. Carey Mulligan n-ar fi trebuit sa o interpreteze pe Daisy Buchanan

Initial, pe lista favoritelor pentru rolul Daisy Buchanan se aflau o multime de tinere actrite frumoase si in voga de la Hollywood - precum Natalie Portman, Keira Knightley, Michelle Williams, Scarlett Johansson, Amanda Seyfried si Blake Lively -, insa nu si Carey Mulligan.

Actrita britanica a aflat despre auditie abia cu 3 zile inainte ca aceasta sa aiba loc, a citit rapid cartea, dupa care s-a prezentat si l-a dat pe spate pe regizorul australian!


3. Bradley Cooper si-a dorit sa obtina rolul Tom Buchanan

In 2011, pe cand se bucura de faima obtinuta odata cu implicarea in proiectul "Marea Mahmureala", Bradley Cooper si-a exprimat fara rezerve interesul de a-l interpreta pe Tom Buchanan in ecranizarea romanului "The Great Gatsby".

Cu toate acestea, se pare ca Baz Luhrmann pusese deja ochii pe Ben Affleck pentru rolul sotului alcoolic si xenofob al lui Daisy Buchanan. Insa actorul american a renuntat in cele din urma la rol, pentru a juca si regiza filmul "Argo" care, de altfel, i-a si adus un premiu Oscar.



Sursa foto: therooster.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea