Filme

#stelelor #razboiul #inelelor #stapanul #titanic #profit #boxoffice #film #zece #top

Top 10 cele mai profitabile filme din toate timpurile

Sunt unele dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor. Sunt unele dintre cele mai apreciate, fermecatoare si vizionate filme. Sunt filmele care au intrat in istorie si care au innebunit o lume intreaga, lasand in urma mii de fani deveniti fanatici. Sunt filmele care ocupa primele 10 locuri in clasamentul celor mai profitabile filme din toate timpurile.

10. Omul Paianjen 2 (2004)

SUA: $373,377,893
Global: $783,766,341

In Spider-Man 2 , Tobey Maguire revine in rolul linistitului Peter Parker, care acum incearca sa mentina echilibrul fragil al vietii sale duble de student si de aparator al legii, inzestrat acum cu superputeri.

Viata lui Peter devine si mai complicata din momentul aparitiei unui nou dusman, genialul Otto Octavius, reintrupat in multi-tentacularul si maniacul Doc Ock.



9. Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui (2003)

SUA: $377,019,252
Global: $1,119,263,306

Partea finala a trilogiei lui Tolkien si cea mai glorioasa punere in imagine si efecte speciale care s-a vazut vreodata in film. Hobbitii Frodo, purtatorul Inelului Suprem, si Sam cel Intelept, impreuna cu Gollum se apropie greu dar sigur de Mordor.

Gandalf aduna cu puterea convingerii Binelui semintiile Pamantului de Mijloc pentru batalia finala impotriva Lordului Intunericului. Elfii se pregatesc sa plece, pentru ca domnia lor pe acest pamant s-a incheiat. Aragorn isi infrunta pentru prima data destinul si se dezvaluie ca urmasul de drept la tron.

8. Razboiul Stelelor: Episodul III (2005)

SUA: $380,262,555
Global: $849,997,605

Dupa aproape 30 de ani de asteptare , spectatorii din lumea intreaga vor afla in ce mod eroul lor, Anakin Skywalker - pe care profetiile il considera a fi Alesul, unicul individ capabil sa asigure pacea galaxiei - devine temutul Darth Vader, mana dreapta a Imparatului.

De asemenea, vor descoperi cum mentorii lui Anakin - Obi-Wan Kenobi si Maestrul Jedi Yoda - au reusit sa supravietuiasca distrugerii Ordinului Jedi, fiind apoi nevoiti sa se ascunda pana la sfarsitul zilelor pe planete indepartate si ostile.



7. Omul Paianjen (2002)

SUA: $403,706,375
Global: $821,708,551

Lansat cu ocazia celei de-a 40-a aniversari de la prima aparitie in benzile desenate a Omului-Paianjen, filmul se axeaza pe povestea elevului Peter Parker care, dupa ce a fost muscat de un paianjen modificat genetic, dobandeste puterea si agilitatea arahnidei precum si un simt foarte dezvoltat.

La inceput, Peter isi foloseste puterile in joaca, insa dupa ce asista la o tragedie petrecuta aproape de casa lui, jura sa-si dedice viata luptei contra criminalitatii, luand in considerare cuvintele unchiului sau, Ben: "O data cu puterea vine si o imensa responsabilitate".



6. Piratii din Caraibe: Cufarul Mortului (2006)

SUA: $423,032,628
Global: $1,066,179,725

Dupa megasuccesul Piratii din Caraibe, era clar ca asemenea incasari nu trebuiau lasate sa doarma. Continuarea batea practic singura la usa. Si iata asteptata urmare, cu un Capitan Sparrow si umorul ce l-a facut placut si celebru. De data aceasta, el trebuie sa-si plateasca o mai veche datorie. Nu e nimic rau in asta, dar trebuie sa fie insotit de prietenul din trecut, Will Turner, aflat in plina febra de pregatire a nuntii.

Se pare ca capitanul Jake are o datorie veche de 13 ani fata de temetul Davy Jones, capitanul vasului Olandezul Zburator. Aceasta legendara nava apare fantomatic din adancurile oceanului in cele mai neasteptate momente, luandu-si mereu prada pe nepregatite.



5. Razboiul Stelelor: Episodul I (1999)

SUA: $431,065,444
Global: $924,317,558

Povestea primului episod din cea mai frumoasa saga a viitorului incepe in momentul in care Federatia Interstelara inchide toate rutele catre planeta Naboo. Qui-Gon si Obi-Wan sunt insarcinati sa rezolve aceasta situatie. Odata ajunsi pe exotica planeta, ei sunt dusi la la regina Amidala de catre o creatura prietenoasa dar oportunista, numita Jar Jar.

In timp ce o escorteaza pe regina la intrunirea liderilor celor mai importante planete, o defectiune la nava lor spatiala ii obliga sa aterizeze fortat pe planeta Tatoonie. Aici, Qui-Gon se intalneste cu Anakin, in care vede viitorul Lider al cavalerilor Jedi.

Pentru ca Anankin este sclavul unui traficant de vechituri adunate de pe tot felul de planete ciudate, Qui-Gon este nevoit sa-i cumpere libertatea pentru a-l putea invata tainele Fortei.



4. E.T. Extraterestrul (1982)

SUA: $434,949,459
Global: $792,910,554

Thomas, un baietel de 10 ani, se trezeste in casa cu o creatura uitata aici de o nava extraterestra. El si surioara lui il vor ascunde de mama lor si de ceilalti adulti - savanti care incep sa-l caute. Impreuna cu un grup de prieteni, copiii incearca sa-l duca pe E.T. iar in padure, ca sa poata fi luat acasa.

Au ramas antologice zborul copiilor pe biciclete prin dreptul lunii, degetul fragil si lung al creaturii care se aprinde brusc la atingerea inimii baiatului si scancetul din ce in ce mai stins "E.T. go home".



3. Shrek 2 (2004)

SUA:$436,471,036 Global: $919,838,758

Eroul preferat al tuturor, mai mare decat orice, se intoarce in Shrek 2, comedia numarul 1 a tuturor timpurilor dupa cum spun criticii si spectatorii, la fel si chiar mai bun decat prima parte, castigatoare de Oscar!

Fericirea pana la adanci batraneti nu a parut niciodata atat de departe ca atunci cand calatoria spre socrii se transforma intr-o aventura alambicata pentru Shrek si Fiona. Cu ajutorul armasarului sau credincios, Donkey, Shrek ii va infrunta pe Zana cea Buna, pe pomposul Fat - Frumos si pe binecunoscutul ucigas de capcauni, Motanul Incaltat, care este, de fapt, doar o pisicuta!

2. Razboiul Stelelor (1977)

SUA:$460,935,665 Global: $775,398,007

Unul dintre cele mai extraordinare filme din istoria cinematografiei , Razboiul stelelor a deschis noi orizonturi in cea de-a saptea arta. Geniul din spatele acestui univers-science fiction care a innebunit o lume intreaga se numeste George Lucas, fiind, probabil, unul dintre cei mai cunoscuti oameni din ultimii 100 de ani.

Povestea incepe cu o descoperire neasteptata facuta de Luke Skywalker. El locuieste undeva intr-o ferma de pe Planeta Tatooine si intr-o zi observa ca robotul de mana a doua primit in dar de la parinti este purtatorul unui mesaj venit din spatiu, de la o anumita printesa Leia.



1. Titanic (1997)

SUA:$600,779,824 Global: $1,845,034,188

Lansat la apa in 1912, Titanic, transatlanticul cel mai mare si mai luxos, a fost considerat o adevarata minune a tehnicii. S-a spus ca nu poate fi scufundat, dar Titanicul avea sa-si gaseasca sfarsitul in apele inghetate ale Atlanticului de Nord, chiar in prima sa calatorie. O data cu el au pierit peste 1500 de oameni, mai mult de doua treimi dintre cei aflati la bord.

Rose are 17 ani si... in ciuda dorintei ei, porneste in calatorie spre America pentru a se casatori cu bogatul Cal Hockley. In acelasi timp un artist sarac, Jack Dawson, doreste sa-si incerce norocul in America si se imbarca pe Titanic.

Cei doi se intalnesc si intre ei se naste o poveste de dragoste careia i se opun toti ceilalti.

Povestea lor nu are un final fericit, pentru ca in noaptea de 14 aprilie, vasul se loveste de uriasul iceberg care il sfasie, scufundarea fiind iminenta.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer Titanic

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea