Filme

#_sahara-2005

Toamna se numara nisipul

Acum doi ani, dupa un sfert de ora in desert, am stiut ca voi reveni in . Un an mai tirziu m-am intors o noapte la marginea desertului. Desi sint constantean sau poate tocmai din acest motiv, prefer dunele de nisip in locul valurilor. Asa ca, in momentul cind am avut ocazia sa vizionez un film cu acest nume, am fost incintat.

Dar cu " dezamageste. Este un film de actiune , inspirat din marile filme si seriale cu exploratori care l-au precedat. Atunci cind exploratorul Dirk Pitt (Matthew McConaughey) gaseste o moneda legendara, care face referire la o poveste antica, porneste in aventura vietii sale, incercind sa gaseasca o comoara într-una dintre cele mai periculoase regiuni din Africa de Vest. Cautind ceea ce localnicii numesc "Vaporul mortii" – care ascunde o încarcatura secreta – Dirk si insotitorul sau Al Giordino (), o intilnesc pe Dr. Eva Rojas (Penelope Cruz), o superba si inteligenta doctorita, care este de parere ca aceasta comoara ascunsa ar putea fi o amenintare la adresa lumii intregi. Incercind sa gaseasca o nava pe care toti o cred doar o iluzie, Dirk, Al si Eva trebuie sa se bazeze pe inteligenta si pe fortele proprii pentru a scapa de mafioti periculosi, a supravietui mediului amenintator si a gasi cheia misterelor. "E un mister vechi de peste 150 de ani – ce s-a intimplat cu acest vas de razboi , care a disparut în neant – iar Dirk este hotarit sa-i dea de capat", spune regizorul Breck Eisner . Asa o fi. Desi desertul induce o stare de relaxare, acest film se vrea sa va tina cu pumnii la gura. Depinde de starea in care va aflati. Oricum, Sahara contine cel mai neinspirat soundtrack pe care l-am ascultat vreodata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea