Filme

#_da-mai-departe-2000

Thumbsucker - maturizarea e dureroasa

Thumbsucker este povestea unui adolescent de 17 ani care se consoleaza sugandu-si degetul cand e cazul sa se confrunte cu problemele legate de familie, scoala, viata sexuala.

Uneori inteligent, alteori doar amuzant, filmul scoate in evidenta in primul rand performantele artistice de exceptie ale lui Justin Cobb (Lou Pucci) care a fost premiat pentru cea mai buna interpretare la Festivalurile de la Berlin si Sundance. Pucci este pur si simplu absorbit de rolul pe care il interpreteaza in Thumbsucker. Cand ti-e lumea mai draga personajul se retrage silentios si mediteaza cu degetul in gura.

In definitiv si parintii lui, mama ( Tilda Swinton ) care e obsedata de o vedeta tv si tatal ( Vincent D'Onofrio ) care isi deplange tineretea ratata ca fotbalist minor ar trebui sa-si suga degetul ca semn clar al unei nesigurante, al imaturitatii, al dependentei de ceva.

Justin Cobb scapa de dependenta de deget si decade intr-o altfel de dependenta, dependenta de droguri. Adolescentul se simte din ce in ce mai nesigur iar adevaratele sale probleme nu fac decat sa inceapa.

Mills aplica intregii povesti un dezamagitor final conventional. Ca si personajul principal, regizorul se lupta sa se faca inteles, sa-si spuna punctul de vedere insa in cele din urma se afunda intr-un portret palid al adolescentului american. Singura diferenta ar fi ca digestia filmului sau ne ia ceva mai mult timp decat o felie din Placinta Americana.

Thumbsucker nu e un film excelent, sau unul care te pune pe ganduri insa se poate spune ca e un bun debut pentru Mike Mills apreciat pentru cariera sa ca regizor de scurt metraje, videoclipuri si reclame.





Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea