Filme

#_there-will-be-blood-2007

There Will Be Blood - primele ecouri

La inceputul secolului XX, magnatul Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis) pune mana pe bogatii fabuloase dupa ce descopera pe pamantul fermei unei familii o inepuizabila rezerva de petrol.

Descoperirea transforma micul oras intr-un adevarat punct de atractie al aventurierilor, care cauta alinare si in sfaturile carismaticului preot Sunday. Poveste despre familie, lacomie, religie si petrol, filmul descrie una dintre cele mai interesante perioade din istoria Statelor Unite.

Filmul este castigator a doua premii Oscar 2008, la categoriile “ Cel mai bun actor principal” - Daniel Day-Lewis si “Cea mai buna imagine imagine” - Robert Elswit.

There Will Be Blood a mai fost nominalizat la categoriile: “Cel mai bun film”, Cea mai buna regie” - Paul Thomas Anderson, “Cel mai bun scenariu adaptat ” - Paul Thomas Anderson, “Cel mai bun montaj” - Dylan Tichenor, “Cea mai buna regie artistica” si “Cel mai bun mixaj sunet”.

Filmul este castigator al premiului Globul de Aur la categoria “Cel mai bun actor – drama” - Daniel Day-Lewis.

Primele reactii

Performantele actoricesti si regizoriale au facut ca pelicula There Will Be Blood sa fie apreciata de majoritatea criticilor din lumea intreaga. Demn de cele sase nominalizari si doua premii Oscar , filmul este considerat drept o raritate cinematografica, demna de laudat. Asteptam acum si reactia publicului romanesc la acest film care va avea pemiera la noi pe 7 martie.

Pro

ReelViews: O experienta cinematografica izbitoare, fascinainta, si cateodata rascolitoare. Cel mai bun lucru la pelicula lui Anderson il reprezinta lipsa de elemente potrivite pentru a capta un public mare. Filmul se bazeaza pe dezvlotarea personajelor si atentia acordata industriei petroliere (James Berardinelli)

New York Post: Cea mai buna performanta cinematografica a secolului? Nu contestez. Il avem pe Daniel Day-Lewis in rolul unui om de afaceri lacom, iar pe cealalta parte, avem restul lumii (Lou Lumenick)

Variety: Indraznet si magnific de ciudat, There Will Be Blood marcheaza o abatere semnificanta in munca regizorului Anderson. Un film nu foarte comerical, cu o poveste bine definita si cu un star pe masura – Daniel Day-Lewis (Todd McCarthy)

Rolling Stone: There Will Be Blood loveste cu forta unui uragan. Iubitorii de pelicule cliseice, probabil ca nu il va aprecia. La naiba cu ei. In termenii emotiei, imaginatiei si experimentarii, filmul este un succes total (Peter Travers)

Denver Post: Daca Daniel nu va castiga premiul Oscar pentru cel mai bun actor, asta se datoreaza faptului ca l-a mai castigat o data. Sau poate pentru ca harul sau si disciplina, sunt atuuri destul de intimidante si zapacitoare (Lisa Kennedy)

Contra

San Francisco Chronicle : Scenele individuale sunt prea stranii si obsedante. Regizorul Paul Thomas Anderson provoaca asteptarile audientei si face alegeri bizarre, poate de dragul de a le face (Mick LaSalle)

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer There Will Be Blood


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea