Filme

#eric bana #rachel mcadams #2009 #drama #the time traveler's wife #cronica #film #_the-time-traveler-s-wife-2009

The Time Traveler's Wife - Iubire intre doua teleportari

Il iubesti, o iubesti si totusi nu puteti fi impreuna 24 de ore din 24. Il poti strange in brate acum, pentru ca in secunda urmatoare sa te trezesti ca s-a evaporat.
 
Iata drama prin care trece Henry DeTamble (Eric Bana), un bibliotecar din Chicago si eroul principal din The Time Traveler's Wife, pelicula regizata de Robert Schwentke ("Heaven!"Flightplan).
 
Datorita unei anomalii genetice rare de care sufera, Henry are capacitatea de a calatori inainte si inapoi in timp fara sa poata controla acest lucru. Eroul nostru are o relatie de lunga durata cu Clare (Rachel McAdams), pe care o cunoaste de la varsta de sase ani. In cele din urma, Henry face pasul cel mare si o cere in casatorie.

The Time Traveler's Wife
Desi stie de boala cu care a fost diagnosticat barbatul pe care il iubeste, Clare Abshire accepta sa-i fie alaturi la bine si la rau. Rau care inseamna ca Henry poate aparea si disparea cand ti-e lumea mai draga. Astfel, Henry rateaza multe momente importante din viata de cuplu (Craciun, Anul Nou, ziua nuntii, etc.).

Tema calatoriei in timp nu este o noutate in lumea filmului. Despre saltul in timp s-au tot facut filme, incepand de la "Time Machine" (1960 - remarcabila ecranizare dupa romanul S.F. lui H.G. Wells), trecand prin Terminator si ajungand la mai recentele 12 MonkeysThe Jacket si Butterfly Effect.

The Time Traveler's Wife
Prima scena din film in care Henry se teleporteaza in timp ce mama sa sufera un accident mortal de masina, m-a dus clar cu gandul la serialul "Quantum Leap” (probabil multi dintre voi va aduceti aminte si acum de calatorul in timp si spatiu interpretat de Scott Bakula). Spre deosebire de “Quantum Leap”, Henry aterizeaza in tot soiul de momente din viata sa si a celor din jurul lui, dar din pacate fara sa poata schimba mersul lucrurilor.

Alta noutate cu care vine The Time Traveler's Wife este felul in care se teleporteaza personajul principal. Astfel, el se dezintegreaza, hainele si incaltamintea raman in timpul prezent, iar eroul nostru aterizeaza in alte vremuri (trecute sau viitoare) fix in costumul lui Adam. Nu putine au fost datile in care un Henry gol-pusca poate fi vazut ba dupa un tufis, ba intr-un muzeu plin de vizitatori, ba in ploaie si chiar mai rau de atat (dardaind pe zapada, chinuit de o hipotermie crancena).

The Time Traveler's Wife
Ce te impresioneaza la acest film este simplitatea povestii si a felului in care aceasta este pusa pe pelicula. Imi place dozarea genurilor cinematografice abordate, The Time Traveler's Wife fiind o drama romantica cu accente S.F. Evident ca se putea sa iasa si un S.F. cu elemente de drama si romance, insa s-ar fi pierdut tot farmecul filmului.

Si pentru ca tot vorbeam de elementele S.F., cred ca s-a exagerat un pic cu numarul de teleportari din acest film. La un moment dat calatoriile in timp devin atat de obositoare si enervante, incat te rogi ca Henry sa gaseasca mai repede un leac care sa mai reduca din frecventa teleportarilor.

Trecand cu vederea peste acest inconvenient, The Time Traveler's Wife reprezinta o alegere inspirata pentru cinefilii pentru care efectele speciale au trecut intotdeauna pe planul secundar. Este un film cald despre dragoste si sacrificiile prin care esti dispus sa treci pentru persoana iubita, fara a pacatui prin scene excesiv de siropoase.
 
Urmareste mai jos trailerul filmului The Time Traveler's Wife, cu Eric Bana si Rachel McAdams:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea