Filme

#_the-proposal-2009 #cronica #film #the proposal #comedie #sandra bullock #ryan reynolds

The Proposal - Sandra Bullock goala salveaza un film rasuflat

The Proposal este cel de-al 3-lea film la carma caruia o gasim pe Anne Fletcher. Dupa ce si-a facut mana cu Step Up si 27 DressesFletcher revine cu un capital de experienta pe care incearca sa-l valorifice in The Proposal.

Andrew (Ryan Reynolds) este un asistent de editor la o editura din New York si este terorizat de 3 ani de sefa sa, Margaret (Sandra Bullock). Andrew viseaza la postul de editor, insa in schimb primeste taskuri, deadline-uri si zile fripte din partea lui Margaret.

The Proposal
Mai repede decat s-ar fi asteptat, Andrew se trezeste intr-o situatie in care ar putea avea de castigat. Margaret face o vizita pana la Biroul de Imigrari, de unde afla ca nu are viza pentru State si ca risca sa fie repatriata in Canada. Solutia de moment este Andrew, cu care vrea sa se casatoreasca pentru a iesi din bucluc. In ciuda faptul ca o uraste de moarte, Andrew accepta acest compromis, cerandu-i la schimb o promovare.

Urmeaza un weekend cu peripetii in Alaska, acolo unde stau rudele lui Andrew si unde se va pregati o nunta neasteptata.

Filmul abuzeaza de clisee (el-subalternul, ea-sefa exigenta apoi supusa, vizita la parintii mirelui, etc.) si de replici imprumutate din alte zeci de comedioare romantice. 

Poantele se lasa asteptate

Ca pana la urma cei doi ajung sa se placa, am inteles inca de la inceput. Povestea de dragoste este previzibila inca din start (mai ales daca ai vazut trailerul sau stii cateva detalii despre film), asa ca am tot asteptat poantele care fac din The Proposal o comedie cu mare succes in box-office. 

Scenele care te fac sa razi cu pofta, nu sa schitezi un doar un zambet, apar de-abia dupa primele 30 de minute si, ca un facut, coincid cu incursiunea celor doi in indepartata Alaska.  Ma gandesc daca as fi ras la fel de mult daca in locul Sandrei Bullock si a lui Ryan Reynolds ar fi fost distribuiti alti actori. Bullock se potriveste de minune cu Reynolds, in ciuda diferentei maricele de varsta (13 ani). De fapt, atractia vizibila dintre cei doi si jocul lor savuros salveaza scenariul rasuflat al filmului.

Sandra Bullock fara haine

Sandra Bullock
Sandra Bullock ne dezvaluie o mare parte din nuri in The Proposal si bine face. Scena in care Margaret si Andrew se trezesc goi-pusca unul in bratele ceiluilalt este de vina pentru incasarile de peste 30 de milioane de dolari in chiar primele zile de lansare a productiei in SUA. 

La cei 45 de ani ai sai Sandra Bullock arata de 35. Cele cateva secunde de goliciune (partiala, ce-i drept pentru a putea aduce in cinematografe un public mai numeros) sunt suficiente pentru a-ti da seama ca va trece ceva timp pana cand celulita va fi o amenintare serioasa la adresa Sandrei.

The Proposal este un film relaxant, care nu necesita incordare cerebrala. Daca esti dispus sa treci cu vederea scenele deja-vu in nenumarate alte filme si iti place zambetul seducator al Sandrei Bullock, atunci The Proposal este alegerea perfecta pentru o dupa-amiaza de sambata.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea