Filme

#gala #premii #bifa #helena bonham carter #geoffrey rush #colin firth #the king's speech

The King's Speech - 5 premii la gala British Independent Film Awards

The King ’s Speech, pelicula britanica despre care criticii spun ca ar putea fi una dintre favoritele premiilor Oscar de anul viitor, a castigat distinctii importante duminica, 5 decembrie, la cea de-a 13-a editie a British Independent Film Awards, scrie aceshowbiz.com.

Drama, care ii are in rolurile principale pe Colin Firth, Helena Bonham Carter si Geoffrey Rush, a fost desemnata “cel mai bun film”, iar cei 3 actori au fost rasplatiti cu premii pentru “cel mai bun actor in rol principal” (Firth), respectiv “cel mai bun actor in rol secundar” (Rush) si “cea mai buna actrita in rol secundar” (Bonham Carter).

In plus, The King’s Speech a mai castigat si premiul pentru scenariu.

Actrita Carey Mulligan, nominalizata in 2010 la premiile Oscar pentru An Education, a castigat premiul pentru “cea mai buna actrita in rol principal” pentru Never Let Me Go. La cea de-a 13-a editie a British Independent Film Awards, A Prophet a primit premiul pentru “cel mai bun film strain”, iar Liam Neeson un premiu special.

The King’s Speech spune  povestea ascensiunii la tronul Marii Britanii a Regelui George VI si cum a modului in care a reusit sa depaseasca un defect de vorbire cu ajutorul unui logoped . Filmul regizat de Tom Hooper este considerat de criticii de film drept un favorit la premiile Oscar din 2011.

Citeste aici lista completa a castigatorilor premiilor BIFA 2010.

Trailer The King’s Speech:


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea