Filme

#filme noi #filme #terry gilliam #filmari romania #filme terry gilliam

Terry Gilliam intentioneaza sa realizeze urmatorul sau film in Romania

Regizorul american Terry Gilliam si-a exprimat intentia de a realiza urmatorul sau film in tara noastra. In opinia lui Gilliam, Romania este, dupa Italia, Republica Ceha si Ungaria, noul loc perfect pentru cineasti.

"Sa spunem ca am fost prin imprejurimile Bucurestiului. Asta este. Inainte, Italia era cel mai bun loc unde puteai face filme de calitate, fara sa cheltuiesti prea multi bani. Apoi, dupa caderea comunismului a fost Praga, apoi Budapesta. Acum este Bucurestiul", a declarat regizorul de origine americana.

Filmografia lui Terry Gilliam cuprine titluri precum "Brazil" (1985), "The Fisher King" (1991), "Armata celor 12 maimute" (1995), "Aventuri in Las Vegas" (1998).

Gilliam este cel care a regizat si filmul "Dr Parnassus/ The Imaginarium of Dr. Parnassus", pe care a trebuit sa il termine fara actorul Heath Ledger, care a murit in timpul filmarilor in 2008.

Foto: fotopedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea