Filme

#quentin tarantino #steve martin #geena davis #IQ vedete #inteligenta vedete #Glenne Headly

Staruri de cinema cu un IQ peste medie

Au cunoscut faima la nivel mondial, ii vezi pe ecrane in diferite roluri si sunt platiti cu sume importante pentru fiecare aparitie in filme. Desi s-a dovedit ca actoria le este in sange, aceste celebritati ar face fata cu succes si in alte domenii, considerate a fi mult mai grele, precum avocatura sau medicina. Unele dintre starurile de mai jos au diplome la universitati de renume.


Iata cinci actori destepti, care au un IQ peste medie, multi dintre ei - membri ai Mensa, cea mai veche si mai mare organizatie a persoanelor cu un grad de inteligenta peste medie.

1. Myles Jeffrey

Tanarul actor care a aparut in serialul "ER" sau in filme precum "Face Off" si "The Odd Couple II" este cunoscut si pentru inteligenta sa. La varsta de sase ani a dat un test de inteligenta, iar Myles Jeffrey a dovedit ca este un mic geniu obtinand un scor de 165.

2. Glenne Headly

Actrita americana de teatru, film si televiziune, fosta sotie a lui John Malkovich, Glenne Headly a studiat intr-o clasa pentru copii supradotati la New York. Apoi a absolvit printre primele liceul de "Interpretare a Artelor" din acelasi oras, dupa care a studiat cu o bursa la Colegiul American din Elvetia. Are un IQ de 140.

3. Quentin Tarantino

"Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Kill Bill" sau "Django Unchained" sunt cateva dintre filmele de referinta ale lui Quentin Tarantino. In acest context, nu ar trebui sa ne mai mire ca reputatul regizor are un IQ de 160, chiar si fara sa isi fi terminat liceul.

4. Steve Martin

Steve Martin, indragitul actor de comedie care are mereu parul carunt, are o diploma in Filozofie de la Universitatea din California, iar pentru o vreme a luat in considerare chiar si faptul de a deveni profesor de filozofie. IQ-ul sau este estimat la 142.

5. Geena Davis

Pe cand era copil, Geena Davis visa sa devina actrita. Visul i s-a indeplinit multi ani mai tarziu, nu inainte insa ca actrita sa urmeze cursurile Universitatii Boston. Cu un IQ de 140, Geena Davis este si ea membra a Mensa si vorbeste fluent suedeza, datorita faptului ca a mers in Suedia pe cand era copil, ca parte a unui program de schimb de experienta.



Sursa foto: zimbio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea