Filme

#_wedding-crashers-2005

Seducatorii dementi ce opereaza exclusiv la nunti

In comediile romantice nunta este o tema vesnic prezenta si incurca sau dezleaga cursul actiunii in mod constant. "Wedding crashers” este unul din filmele ce a poposit o vreme indelungata in topurile americane la capitolul incasari in aceasta vara. Reteta lui este una destul de sigura si profesionist alcatuita. Primul pas a constat in alegerea a doi actori ce exceleaza mai ales in scenele amuzante si care au capacitatea de a improviza si de a incinge atmosfera in orice moment.

Numele lor sunt - Owen Wilson si Vince Vaughn. Cei doi au o experienta substantiala in comedie si alaturi de Ben Stiller, Jim Carrey si alti actori, aproape monopolizeaza acest segment de productii cinematografice. Cert este ca au impus o marca si un stil care prinde repede si are mare cautare. " Meet the parents ", "Cable guy" sau "There’s something about Mary" au facut furori la vremea lor si mai provoaca si acum hohote isterice cand sunt vizionate.


Scenariul construit de Steve Faber si Bob Fisher nu este unul iesit din comun, se inscrie cu usurinta in sablonul obisnuit al productiilor de acest gen. Nu contine prea multe intorsaturi neasteptate de situatie iar finalul este evident unul fericit. Cei doi sunt la inceput de cariera si cu toate astea s-au descurcat onorabil. Avem multe dialoguri cu un ritm alert si accente cinice si critice mai ales in prima jumatate a filmului. Ele fac diferenta. David Dobkin a mai semnat regia la "Shanghai Knights" unde Wilson juca alaturi Jackie Chan si au relationat atat de bine incat au dorit sa prelungeasca colaborarea cu o noua pelicula. Owen Wilson a avut un rol destul de consistent si in genialul "The Royal Tenenbauns" si a fost irezistibil in "Zoolander"-una din cele mai reusite comedii americane din ultimi ani.


In "Wedding crashers” John Beckwith (Owen Wilson) si Jeremy Grey ( Vince Vaughn ) au un hobby mai special -nu rateaza vreun sezon cand se organizeaza nunti. Se pregatesc cu atentie pentru fiecare in parte -isi confectioneaza identitati false, specifice, mulate pe tipicul participantilor la nunta. Odata ce au reusit sa pacaleasca rudele si mirii si sa se adapteze mediului, adopta comportamentul reprezentativ al escrocilor sentimentali. Se uita la domnisoarele ce fac parte dintre invitati, fac o selectie si se decid asupra unei singure victime si incep asediul...Apoi mizeaza pe arme sigure, rostesc replici ale caror eficienta a fost demonstrata de-a lungul anilor. Pozeaza in tipi sensibili si plini de bune intentii, care sufera din tot felul de pricini si au nevoie de alinare si sprijin...Odata activat sentimentul matern nu mai trebuie apasate decat butoanele potrivite si...succesul e garantat. Distractie, bucate alese, bauturi fine si partide de amor fara implicatii si obtinute in timp record -toate intr-un pachet unic oferit exclusiv la nunti.
Cei doi s-au distrat multa vreme in acest fel si s-au completat perfect in aceasta inselatorie pana cand John incepe sa se simta folosit, superficial si uzat si la scurt timp dupa aceea se indragosteste de Claire Cleary. Iubirea face minuni si este "elixirul" care poate transforma chiar si cel mai netrebnic si viciat personaj, miraculos, intr-unul plin de simtire si profunzime...Iata una din sursele iluzilor si minciunilor ce ne imbacsesc rationamentul...


Din pacate Clanul Cleary este pe cat de influent si puternic pe atat de sarit de pe fix. La rugamintea amorezatului John, regulile vor fi incalcate pentru a putea sa-i castige inima celei care i-a sucit mintile. Jeremy este hartuit sexual de adolescenta Gloria Cleary care pretinde ca era virgina inainte sa-l intalneasca, este la un pas de a fi abuzat in acceeasi directie de Todd Cleary si este impuscat in fund. El este cel care este chinuit sistematic in prima parte a filmului iar prietenul lui echilibreaza balanta ulterior. Sunt demascati dar pana la urma iubirea va invinge...iar noi ramanem plini de speranta...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea